Forumet - Är människan indelad i olika raser?

Är människan indelad i olika raser?

12317 0 143
För mig har det alltid varit en självklarhet att människan inte är indelad i olika raser. Visst har jag kunnat tänka mig att vissa tänker sig oss i olika raser, men jag trodde verkligen inte det skulle finnas sånna tankar hos mina kompisar. Därför fick jag en chock när flera i min klass instämde och tyckte att människan är indelad i raser, typ kineser, turkar, australienare ... o.s.v.

Jag kunde knappt formulera mig, så chockad, och faktiskt arg, blev jag. Visst, man behöver inte vara rasist för att tänka oss i raser, och det vet jag att mina vänner inte alls är, meeen, jag tycker det är ... "farligt" att tänka människan indelad i olika raser. Vi är olika, ja, men fortfarande människor, fortfarande homo sapiens. Vi kanske inte liknar varandra, men för sjuttsingen, vi tillhör samma ras?!?! Tänker man sig att människan tillhör olika raser lär vi knappast komma närmre varandra i en enda gemenskap. Vi kommer glida ifrån varandra!

Så, anser ni att det finns olika människoraser?

Spana också in:

Liebestraum:

Inte på det vis de flesta virrar in sig i, men jag är övertygad om att uppdelningen Neanderthalare och Cro-magnon människor fortfarande existerar i mer eller mindre blandad form (dvs. få till inga "rena" neanderthalare)


ja, precis, men där är det ju skillnad, mellan neandertalare och homo sapiens. Fast som du säger, tror inte det finns en "hel-neandertalare", vore lite osannolikt kanske. Men inte kan man väl säga att afrikanare är en annan "ras" jämfört med kineser, bara för att de inte liknar varandra? [shake]
OF 5:

se det så här, finns det hundar i olika raser.


hah, alla jag frågat har tagit upp hundar som exempel! [crazy]

men vi, vi människor, härstammar ju från homo sapiens, som är en viss människoras. Kineser är ju människor som kommer från Kina, där de bor, de kan ju lika gärna vara blonda och blåögda.
Teijsan:

men vi, vi människor, härstammar ju från homo sapiens, som är en viss människoras. Kineser är ju människor som kommer från Kina, där de bor, de kan ju lika gärna vara blonda och blåögda.


Fel
Alla människor är av samma art, homo sapiens. Art och ras är två helt skilda saker.

likställt är det med hundar dem härstammar alla från vargen.