Forumet - är människor mer värda än andra arter?

är människor mer värda än andra arter?

8317 0 95

Spana också in:


S3ON:
håller med, men alla individer har samma värde oavsett. du är inte VÄRD mer än ett rådjur bara för att du begår goda handlingar medan den äter gräs, däremot är du en godare individ. 
Ja, det förstår jag (& håller med) alla har rätt till livet osv. & allas liv betyder ngt.

men växt & människa... jag vet ej. skulle du offra en människa för att rädda livet på en maskros som lever i ngn månad? värdet av våra liv är ika mkt men vi är inte lika viktiga, det jag menat
& aa, vxter är viktiga för att vi ska leva (syre) men du fattar 

finmatta: men växt & människa... jag vet ej. skulle du offra en människa för att rädda livet på en maskros som lever i ngn månad?
Nej, men det beror snarare på samhällets förväntningar och normer än något värde. jag hade självklart blivit ledsen över att maskrosens liv inte gick att rädda. Maskrosen kanske har en annan tidsuppfattning än oss och upplever att 1 månad är ganska länge! 


finmatta: men du fattar
 ja, samhället har brainwashat dig :(

S3ON:
vad betyder det?
Att det beror på vem som ska värdera, för att folk värderar olika. Typ som skönhet.
Men tycker det var lite konstigt beskrivet av mig ändå, alltså jag anser ju att värdet är ständigt, lika för alla/allt för att vi har olika platser/uppgifter på denna planeten och dessa ska inte ställas mot varandra därför. Hoppas du fattar vad jag menar... Sedan kan en tycka att en mördare är mindre värd än en nyfödd. Men då känns det mer som frågan om vad som Förtjänas eller inte. I detta fall har mördaren gjort sig oförtjänt av livet kan man tycka.

Lod: alltså jag anser ju att värdet är ständigt, lika för alla/allt för att vi har olika platser/uppgifter på denna planeten och dessa ska inte ställas mot varandra därför.
precis!!! :)


Lod: Men då känns det mer som frågan om vad som Förtjänas eller inte. I detta fall har mördaren gjort sig oförtjänt av livet kan man tycka.
Exakt!! Verkar som att människor definierar värde olika.