Forumet - Är man rasist eller vafan?

Är man rasist eller vafan?

10594 1 65
Är man rasist eller vafan?


Under den senaste tiden har jag blivit kallat nazist och rasist. Såklart jag tar emot deras politiska åsikter om mig. Om dom var sanna såklart. Då undrar jag om två saker?
Är man rasist för att man är för utvisning av illegala invandrare?
Och kan snaggat hår kopplas till nazism eller rasism? (Har snaggat själv)

Hyfs: Är man rasist för att man är för utvisning av illegala invandrare?
Ja, mer eller mindre. Kanske "främligsfientlig" (hoppas NiklasW läser detta och blir jätteglad p.g.a. att jag använder främligsfientlig, jag arbetar på våran relation!) vilket i princip är samma sak, fast ett finare ord. Ungefär som att använda "klosett" istället för toalett.

Spana också in:

Tillägg: Det är väl okej att inte vara för helt öppna gränser, även jag förstår att det skulle vara jättesvårt i praktiken (även om det i teorin vore fantastiskt). Men är man för en ökad utvisning av invandrare bara för att de är invandrare och man på fullaste allvar tror att de ej kan vara en viktig del i vårat samhälle, då är man rasist. 
Folk kastar rasist ordet (och drar rasist-kortet) väldigt frispråkligt i dagens Sverige. Om du tycker något om invandring eller rasism som är "tabu" så anses du mer eller mindre som rasist,nazist, och facist och ett hot mot "den svenska välfärden". Oavsett om din åsikt är helt godtycklig och logisk. 

Vissa kommer kategorisera dig som rasse, andra inte. 

Geigerzähler: Tillägg: Det är väl okej att inte vara för helt öppna gränser, även jag förstår att det skulle vara jättesvårt i praktiken (även om det i teorin vore fantastiskt). Men är man för en ökad utvisning av invandrare bara för att de är invandrare och man på fullaste allvar tror att de ej kan vara en viktig del i vårat samhälle, då är man rasist. 
Såklart man ska ha sin plats i samhället. Men det är svårt utan det svenska språket för att kunna komma in i samhället

Kudhos: Folk kastar rasist ordet (och drar rasist-kortet) väldigt frispråkligt i dagens Sverige. Om du tycker något om invandring eller rasism som är "tabu" så anses du mer eller mindre som rasist,nazist, och facist och ett hot mot "den svenska välfärden". Oavsett om din åsikt är helt godtycklig och logisk. 

Vissa kommer kategorisera dig som rasse, andra inte. 
Smart kille/vuxen ungdom.

terrormat:
ändå inte tillräckligt mycket
Jag är alldeles för trött för att skriva en fet text, men jag håller ej med. Folk tystas inte ner av att man blir förtryckt. Folk som har "rasistiska" åsikter måste få säga sitt. Du behöver inte hålla med dem och deras åsikter, men du behöver inte heller försöka övertala dem eller intala dem att det de tycker är felaktigt och de borde vara en sämre människa för det. 

Geigerzähler: Ja, mer eller mindre. Kanske "främligsfientlig" (hoppas NiklasW läser detta och blir jätteglad p.g.a. att jag använder främligsfientlig, jag arbetar på våran relation!) vilket i princip är samma sak, fast ett finare o
Fel, vet inte hur många gånger jag förklarat detta nu på Ungdomar. Främlingsfientlighet handlar om att man är negativt inställd till andra kulturer och föredrar sin egen kultur. 

Rasism handlar om att man värderar en människa utifrån dess biologiska egenskaper (hudfärg/ras).

Att vilja avvisa en person som är här olagligt har ingenting med varken rasism eller främlingsfientlighet att göra, det handlar om att man vill se till att lagar följs. Vill man däremot utvisa en person som är här lagligt på grund av att denne ex. är muslim, så är man främlingsfientlig.

Vill man utvisa en person som är här lagligt på grund av att personen har svart hudfärg så är man rasist.

Geigerzähler: Och det är ju lika fel som rasism.
Det får stå för dig, jag tycker inte det. Jag vill exempelvis inte leva i en kultur där hedersvåld är vanligt, det gör mig främlingsfientlig - jag tycker min kultur är bättre. Alla människor har fortfarande en chans att skapa sig en framtid i ett land där främlingsfientliga lever, oavsett hudfärgen på invandraren - bara man tar seden dit man kommer.
I ett land med rasister kan du som är av en annan hudfärg än majoritetsbefolkningen aldrig skapa dig en framtid oavsett om du tar seden dit du kommer. I Japan eller Uganda skulle jag som vit exempelvis aldrig kunna skapa mig en framtid, oavsett om jag talade språket, kunde kulturen och så vidare.

I det här fallet så handlade det som sagt inte alls om främlingsfientlighet eller rasism - utan om att en person tyckte att våra lagar borde följas för att bibehålla rättssystemet intakt. Eller när en fattig svensk pistolrånar en bank, skall polisen bara "Äh fan grabbar, han är ju fattig... vad är ett pistolrån egentligen, låt han gå."

Greken: Jag vill exempelvis inte leva i en kultur där hedersvåld är vanligt
Fast alla muslimer (antar att du syftar på just det) utövar ej hedersvåld, långt ifrån. Jag kommer från en kristen familj (som käkar surströmming och sill, dansar kring midsommarstången o.s.v.), och tro mig, var inte alls kul (på grund av hur min resterande släkt reagerade) när morsan kom ut som homosexuell och gifte sig med en kvinna, det är ju inte heller bra? Förtrycket i alla kulturer går att ändra på, svensk kultur är inte bättre än annan.