Forumet - Är mer bekväm i killkläder

Är mer bekväm i killkläder

6921 0 33
Jag är mer bekväm i killkläder fast min familj tjatar på mig att jag ska låta mitt hår växa ut igen , klä mig mer kvinnligt (är 21) - och sådana saker. Jag kan inte riktigt prata med dom om sådana saker för jag blir bara frustrerad av att det blir för korta , vaga svar eller "Men du är ju så fin i mer kvinnliga kläder, det passar dig" , "Varför döjler du din kropp/ är du rädd för uppmärksamhet ?" - det gör mig bara ledsen av att höra sånt.  Jag känner mig fel i kjolar , klänningar och smink. (Ibland så kan jag ha lite mer feminina kläder på mig men det är inte ofta) Jag blir ganska glad när vissa antar att jag är kille, är det fel? 

Är det bara jag som känner/har det så här? 
Det är väl ingen stor sak år 2014, tjejer bär ju inte krinoliner längre och mans- och kvinnokläder ser väl ändå inte nödvändigtvis så olika ut till vardags, byxor och tröja har väl alla på sig oavsett kön.  

Din familj har inte rätt till någon som helst åsikt när det gäller din klädsel, det är enbart du som ska bestämma hur du bör se ut. 

Spana också in:

Klä dig som du vill, som du mår bäst av. Din familj har inget rätt att kritisera dig för det även om det tyvärr inte är ovanligt.
Om det är normativt eller om det har med din könsidentitet kan bara du själv avgöra. viktigast är att vara öppen inför sig själv med sina känslor. Då kommer d snart ha klart för dig vart du står och vem du är :) 

isola: nä nu är det du som antar att det måste finnas könsroller
isola: det enda som ska få kallas kvinnligt/manligt är alltså fysiska attribut
Fast, testosteron och östrogen har sina inverkningar på beteendet. Om du då säger att manligt = testosteron säger du samtidigt att en man (som ju har testosteron) ska bete sig manligt.
Kön definieras företrädesvis utifrån följande utgångspunkter:

- Juridiskt kön
- Biologiskt kön, kan delas in i:
   - Kromosomalt kön
   - Hormonellt kön
   - Anatomiskt kön
-Könsidentitet

Könsroll/könsuttryck är enbart förlegat att försöka ta ställning till... om en förstås inte lever i övertygelsen att ett plagg kan ha ett kön.

vadgäller hormon så är testo och östro långt från de ända avgörande

Razor:
Fast, testosteron och östrogen har sina inverkningar på beteendet. Om du då säger att manligt = testosteron säger du samtidigt att en man (som ju har testosteron) ska bete sig manligt.
det har verkligen inte en sådan stor inverkan som folk verkar tro, isf skulle män med samma nivå av testosteron bete sig på ett homogent vis. vi är inte i huvudsak styrda av våra könshormoner och är som den utvecklade art vi är kapabla att samexistera på ett vis som inte skadar andra. vi måste sträva efter ett samhälle där alla får klä sig som de vill och ingen ska känna att ett visst beteende hör ett helt kön till.

isola: det har verkligen inte en sådan stor inverkan som folk verkar tro, isf skulle män med samma nivå av testosteron bete sig på ett homogent vis. vi är inte i huvudsak styrda av våra könshormoner och är som den utvecklade art vi är kapabla att samexistera på ett vis som inte skadar andra. vi måste sträva efter ett samhälle där alla får klä sig som de vill och ingen ska känna att ett visst beteende hör ett helt kön till.
Men då är det direkt felaktigt att göra ett likhetstecken mellan manligt och testosteron.