Forumet - Är min pappa alkoholberoende?

Är min pappa alkoholberoende?

855 0 4
Hej!Jag har länge upplevt att min pappa dricker mycket. Jag har sagt det till mamma och hon säger att det är lungt, men dom har skillt sig nu och jag märker hur mycket alkohol som går åt nu. Han dricker ca. 4 öl per kväll och två wiskey. Några vinglas ibland. För bara en månad sen hade han 5 wiskey flaskor och nu är alla slut. En vinflaska tar slut på två dagar. Och han blir arg om jag säger att han dricker för mycket. Jag upplever inte att han blir full dock. Men känns dom att han bara dricker otroligt mycket varje dag. Är orolig för vad som händer när vi bor hos mamma, han kanske tappar kontrollen helt? Vad är normalt att dricka? Vsd tror ni? Hjälp
han är tragiskt nog alkoholist och därmed starkt beroende, dock verkar det ändå inte vara på topp och med det menar jag när man på en onsdag kl 13 på dagen har däckat på en parkbänk, men de kan nog finnas hjälp men eftersom han är sådan så blir det svårt, iof så är i stort sett hela sverige beroende av alkohol, inte många hem man kan gå in i utan spår av alkohol i, inte heller många som klarar vara utan det en hel månad
Din pappa har ett förhoppningsvis ett missbruk bara än så länge. Det är beroendet som kommer göra att ni får riktiga problem. Jag själv har alkoholproblem och haft det sen jag fyllde 18 år gammal. 

ge din pappa ett ultimatum, "mig eller alkoholen" sen så om man dricker mycket ofta så behövs det mer och mer och din pappa riskerar att få problem med lever. Har du möjlighet att flytta till din mamma ett tag så gör det och berätta att det är för att han dricker. Alkohol är en elak drog som måste behandlas med elaka konsekvenser innan det blir försent för är man fast så slutar man inte.

Spana också in:

Korta svaret: Ja, han har ett alkoholproblem och troligen ett beroende om han nu dricker så mycket.  Kom ihåg det är inget att skämmas över så, det är en folksjukdom tyvärr.

Jag förlorade min mamma pga alkoholen för många år sen. 

Försök prata med honom när han är i et nyktert tillstånd ifrån ett jag-perspektiv, hur du upplever, din oro. Blir han arg då också så fråga honom lugnt om det är dig han är arg på för att du känner oro över honom. Denna typ av samtal kan vara jätte jobbig och få till. 

Ett annat tips som jag borde ha använt mig utav var/är ta kontakt med sjukvården och få hjälp och vägledning av dem.