Forumet - är mjölk verkligen bra?

är mjölk verkligen bra?

5137 0 49

Har fått höra genom åren att vanlig mjölk inte är bra för kroppen i och med att den gått igenom så många processer och behandlingar. Den senaste tiden har det varit ett ganska attraktivt ämne på många ställen & jag har nu istället börjat att dricka havremjölk eftersom att den inte gått igenom lika många behandlingar osv.

Undrar bara om någon här är extra insatt i ämnet och skulle kunna komma med ett bra förslag, FÖR ÄLSKAR VERKLIGEN MJÖLK & VILL INTE SKILJAS FRÅN NJUTNINGEN.

lux.jpg


 

hört att mjölk är bra för barn pga skelettet växer då men att det är ohälsosamt för vuxna eftersom vi egentligen inte ska dricka mjölk som fullvuxna. 
många i djurriket blir ju laktosintoleranta när de nått fullvuxen ålder för att mjölken är till för ungarna, och att vi människor inte blir det beror på att vi helt enkelt "utvecklat bort det".
man kan typ inte ta upp kalciumet som vuxen och istället för att stärka benen så ökar risken för benskörhet ifall man dricker mjölk. 

obs detta är något jag snappat upp från människor i min omgivning. lita inte på mig. 
tyckte det var en intressant teori iaf oavsett sanningshalt. 

Spana också in:


iatebaronxoxo: Har fått höra genom åren att vanlig mjölk inte är bra för kroppen i och med att den gått igenom så många processer och behandlingar. Den senaste tiden har det varit ett ganska attraktivt ämne på många ställen & jag har nu istället börjat att dricka havremjölk eftersom att den inte gått igenom lika många behandlingar osv.

Undrar bara om någon här är extra insatt i ämnet och skulle kunna komma med ett bra förslag, FÖR ÄLSKAR VERKLIGEN MJÖLK & VILL INTE SKILJAS FRÅN NJUTNINGEN


 

Det enda negativa jag har hört om mjölk är att det innehåller hormoner som kan ge upphov till finnar.