Forumet - Är nian svårare än gymnasiet?

Är nian svårare än gymnasiet?

1929 0 7
Hej, jag går i nian och snart slutar jag. Det går väldigt bra för mig i skolan och i ämnerna franska, bild, träslöjd och hemspråk har mina lärare sagt att jag kan få A. Jag har A i Hemkunskap från förra året. 
Men det som jag undrar är om det är svårare att få höga betyg i gymnasietbän i nian, alltså jag undrar hur svårt gymnasiet är?

Spana också in:

Jag tyckte det, framförallt eftersom jag i gymnasiet faktiskt hade möjlighet att välja program/inriktning/kurser, så jag hade möjlighet att välja de ämnen som jag var bra på och tyckte om. I nian var man ju tvungen att läsa allt.
Dessutom har man färre ämnen parallellt i gymnasiet, så man behöver inte ha riktigt lika många bollar i luften.

Sen gäller såklart att allting blir på en lite mer avancerad nivå på gymnasiet, det ställs högre krav. Vissa ämnen kan ju också skilja väldigt mycket mellan grundskola och gymnasium (t.ex. fysik) så att det blir svårt att jämföra, och andra ämnen kanske inte ens finns på grundskolan.

CitronSaft: Trodde faktiskt inte att det skulle vara så svårt, men det krävs ändå sjukt mycket (beroende på vilken linje självklart). Kör du all in är det garanterat att du får höga betyg. 

Enligt mig är fysiken är dock svår som fan må jag säga. Anywho, ämnena är svåra men inte omöjliga att lyckas bra med.
Jag har valt Ekonomi btw, så jag kommer inte ha fysik kursen, utan jag kommer ha naturkunsap 1 eller vad man kallar det!