Forumet - Är risken stor för cancer?

Är risken stor för cancer?

3914 0 33
Jag ska börja sola solarium snart och ska skaffa solkort vilket innebär att man kan sola 10 gånger, jag har bara solat solarium en enda gång innan i mitt liv, så nu undrar jag, hur stor är risken för hudcancer? Jag vet att man kanske egentligen inte direkt kan svara på det, men någon som kanske har nån aning?

Tacksam för svar!

Spana också in:

RakatKadaver:

Det må vara skitväder just nu, men varför sola solarium på sommaren?


Jag har solat ute nu när det varit fint väder, men det är skit svårt att bli brun så i början, så därför vill jag sola solarium nu så jag faktiskt är brun till sommaren så jag kan bli ännu brunare[y]
rand000m:

Jag har solat ute nu när det varit fint väder, men det är skit svårt att bli brun så i början, så därför vill jag sola solarium nu så jag faktiskt är brun till sommaren så jag kan bli ännu brunare


Du kanske bara är dömd att vara ett blekansikte.
Spendera pengarna på en god glass eller nånting istället. Jag personligen är en stor sucker för Ben & Jerry's Nordic Water Peace.
Eller som den hette förut: Fossil Fuel.
RakatKadaver:

Du kanske bara är dömd att vara ett blekansikte


Nej, har inte svårt för att bli brun, har bara inte tålamodet att bli brun från solen då det tar så mycket längre tid.RakatKadaver:

Jag personligen är en stor sucker för Ben & Jerry's Nordic Water Peace.


Nä, jag hatar Ben & Jerry's [n]
Solarier suger. Det är ju sommar.

För övrigt förstår jag inte denna desperation gällande solbränna. Varför vill alla se ut som mulatter på sommaren (och vissa ärkefjortisar på vintern)? Det är inte ett dugg snyggt.
Jag tyckte att det var det förr (ingen särskild anledning till det) men man blir ju klokare med åren.

Nä skrota detta infernaliska sökande efter cancer.
hudcancer är inget att skämta om. årligen dör nästan 500 personer i olika former av hudcancer, vilket är nästan lika många som antalet dödade i älgrelaterade olyckor och sorkfeber tillsammans. den största risken med solarium är dock att man får en oattraktiv, brun färg på huden, som kan ta månader på sig att försvinna.

för din egen och din omgivnings skull, sola inte solarium. du kommer förmodligen inte dö av det (passa dig för älgar, dock), men om du gör det så är risken stor att det beror på att en rånbögmördarnazist misstagit dig för en utomeuropeisk invandrare.
Leijonsparf:

hudcancer är inget att skämta om


Var nånstans ser du att jag skämtar om hudcancer?Leijonsparf:

för din egen och din omgivnings skull


Skiter faktiskt i vad omgivningen tycker om min hudfärg, huvudsaken är att jag är nöjd.Leijonsparf:

men om du gör det så är risken stor att det beror på att en rånbögmördarnazist misstagit dig för en utomeuropeisk invandrare.


Men lilla du, hur jävla brun tror du att jag tänker bli? Jag tror nog att man kommer se skillnad på mig och en neger [tard]