Forumet - Är rosa en kill- eller tjej-färg?

Är rosa en kill- eller tjej-färg?

2974 1 99

Spana också in:

Ensamvargen:

Jag tycker inte färger har kön (Du röstade på detta alternativ)


Klart att inte färger har kön, men de har ju ansetts ha det, precis som vissa egenskaper har kallats maskulina och feminina för att man ville fostra folk som man ville ha dem.

Rosa ansågs ju vara en killfärg fram till cirka 1950, och blått en tjejfärg, sedan blev det tvärtom.
oatsreuvaue:

var det för att blått är ''passivt och lugnt'' medan rosa är ''blodfyllt och köttigt''?


Ja ungefär, antar jag: blått var Jungfru Marias milda färg, medan rosa ansågs vara en "omogen" version av rött, som var blodets och krigets och därför männens färg. Rosa skulle därför vara en färg för pojkar som ännu inte mognat till män och deras röda färg
vet inte vilket kön som föredrar vilken färg genetiskt sett.

men då männen for till havs för att kriga och erövra och fånga späckfyllda vidunder kanske de älskade böljans majestät emedan kvinnorna tydde sig till de varma, trygga färgerna vid härdens flammor. där satt de och väntade på männen - kanske stickade de ett par sockar, kanske sjöng de en vaggvisa, men i huvudsak förblev de passiva och avvaktande.
Jr. HBT:men då männen for till havs för att kriga och erövra och fånga späckfyllda vidunder kanske de älskade böljans majestät emedan kvinnorna tydde sig till de varma, trygga färgerna vid härdens flammor. där satt de och väntade på männen - kanske stickade de ett par sockar, kanske sjöng de en vaggvisa, men i huvudsak förblev de passiva och avvaktande.
Vad säger du om jag säger:

mynona:Rosa ansågs ju vara en killfärg fram till cirka 1950, och blått en tjejfärg, sedan blev det tvärtom.