Forumet - Är skoltoaletterna skitiga? Hjälp TV4 att granska skolmiljön!

Är skoltoaletterna skitiga? Hjälp TV4 att granska skolmiljön!

5860 3 59

För ett tag sedan var jag och hälsade på hos TV4. I höst kommer de att granska miljön i landets skolor och de vill ha din hjälp! Här är ett meddelande från Lena Sundström, som är programledare för Kalla fakta:


Hej,

Jag heter Lena Sundström och arbetar på Kalla fakta. På TV4 kommer vi ha en större satsning i höst, på Kalla fakta och på TV4Nyheterna där vi granskar miljön i skolan. Vi letar därför efter elever i olika åldrar ute på skolor, som vi kan besöka och hålla kontakten med. För oss är det viktigt att hitta ungdomar ute i hela landet, dels för att få in tips, dels för att sprida ordet, och dels för att hitta intresserade som eventuellt skulle kunna delta som ett slags barn- och ungdomskorrespondenter ute i landet i det sista programmet.

Vi undrar hur skolmiljön ser ut på din skola? Skitiga toaletter, dålig ventilation, mögel eller andra problem.

Även positiva exempel och erfarenheter är av intresse. Har man gjort ovanliga satsningar som har gjort skolmiljön trevligare?

Mejla mig på [email protected] så berättar jag mer.

Min högstadieskola var så möglig och nedgången att man fick ha öppet fönstret året om. Lärarna där har fått diverse hälsoproblem och morsan som jobbar där har fått väldigt mycket problem med astma. De ska dock bygga nytt så ser ingen poäng med att skicka dit blodhundar till journalister från något profitjagande bolag.

Spana också in:

På gymnasiet var toaletterna alltid fräscha, men gick på en lite "överklass-skola"
På högstadiet var toaletterna inte speciellt fräscha, av någon anledning kissade folk ofta i vasken eller i papperskorgen. Och att inte spola efter sig. Var ganska populärt att låsa upp toaletterna utifrån också, eller vända ihop dörrarna så att man låste in någon, vilket inte var så kul. Var rädd för att bli inlåst eller att dörren skulle öppnas. 


isola:

snarare att folk skitar ned för mycket
Men toaletterna i en stor gymnasieskola bör man städa 2 gånger per dag, iaf i huvudkorridorerna där alla toaletter används mycket. Rätt lätt att se om en toalett används mycket om man kollar hur full papperskorgen är med handdukar (om man inte har lufttork).