Forumet - Är straffen för brott i Sverige för milda? Era åsikter

Är straffen för brott i Sverige för milda? Era åsikter

17280 2 120
Tjena!
Jag har fått i uppgift att ta reda på vad folk tycker om straffen för brott här i Sverige.
Så jag tänkte att det skulle vara en bra ide att fråga här på forumet.
Var ute på stan lite förut och "intervjuade"  en del (ställde denna frågan) och det är förvånansvärt många som tycker att Sverige har blivit aldelles för mesigt vad gäller bestraffning av brottslingar, t.o.m. några som tyckte att dödsstraff borde återinföras :o . Skulle vara kul och se om folk tycker likadant här :)
Så skriv gärna vad ni tycker om straffen här i Sverige om de är för låga, för hårda e.t.c.

Vad tycker du om straffen för brott i Sverige?


anonüm123: För milda
När man onykter sätter sig bakom ratten på en lastbil, kommer över på fel sida på motorvägen och kör ihjäl en hel familj på fyra pers så ska man inte bara få fyra år i fängelse och sen utvisning och dessutom strafflindring på grund av att man var onykter - exempelvis.


Att återinföra dödsstraffen är att ta i, men ja, vi har på tok för milda straff I sverige - speciellt med tanke på hur låg andelen uppklarade brott är. Sverige är bland dom länder i europa som har högst andel ouppklarade brott. När man kombinerar det med dom löjliga straffen är det ju inte så konstigt att kriminella kommer hit för att bara begå brottRullar ögonen


Hjärta

Spana också in:

Straffen för där en annan människa blivit utsatt för våld eller dödats är alldeles för låga.

Straffen där det är pengar inblandade är i vissa fall för hårda.

Några exempel... utsätts en människa för ex våld som hot, misshandel, vållande till annans död, dråp, mord eller liknande så ska det vara hårdare straff än vad det är idag. Har man utsatt en annan människa för så mycket våld så att h*n avlidit ska livstids straff utdömas. Dvs livstid utan en enda permission. Dödsstraff? Nja, det är jag väldigt tveksam till.

När det gäller ekonomiska brott kan jag istället tänka mig en strafflindring.

När det gäller "brott" som ex att man kokar sin egen alkohol eller tillverkar alkohol över 20% liksom att man odlar sina egna cannabisplantor för eget bruk anser jag att det bör avkriminaliseras så länge man gör det för eget bruk.
Är samtidigt lite tveksam till om vi inte bör kriminalisera alkoholdrickande och avkriminalisera cannabbisrökande.

Fängelsestraffet har ju två sidor... dels att bestraffa brottslingen för att visa honom/henne att vi inte gör så i Sverige. Samt för att skydda de lagliga individerna från det olagliga våldsbenägna. Det är ju inte bra att det stryker omkring våldtäktsmän, barnaknullare, misshandlare och mördare på offentlig plats. Tumme ned

SAMT - de sk "nysvenskarna"... invandrarna... flyktingarna... araberna och afrikanerna ska dömas till betydligt hårdare straff med livstids utvisning ur EU.   Arg

TOR: Några exempel... utsätts en människa för ex våld som hot, misshandel, vållande till annans död, dråp, mord eller liknande så ska det vara hårdare straff än vad det är idag.
Det finns inga som helst belägg för att fängelse är bra ens ur preventiv synvinkel, varje dag i ett svenskt fängelse kostar ca 3000 kr. Det är en dålig affär för samhället och kommer dessutom leda till ökad brottslighet.