Forumet - Är svensk press neutrala/objektiva?

Är svensk press neutrala/objektiva?

1474 0 23
Vi i Sverige älskar att attackera andra länder för deras brist på pressfrihet och ser gärna ner på pressen i t.ex. Ryssland. Men det är ytterst sällan Svenska journalister ägnar sig åt något annat än att beskriva allt i svart och vitt för att sälja den traditionella berättelsen om gott och ont. T.ex. konflikten i Ukraina eller konflikten i Syrien. Håller ni med om att Sverige egentligen bara är marginellt bättre än de länder vi ser ner på?
Det finns helt klart brister med mycket i Sverige, saker som folk ofta säger "vad tur att det funkar så bra i Sverige i alla fall!" om. Dock har vi ju pressfrihet än så länge, så det är fritt fram att skriva och tycka, även om det i praktiken i viss mån kan vara mer komplicerat än så.

Spana också in:

Journalister i fria samhällen kommer alltid vara påverkade av den politiska kultur de verkar i, ägarförhållanden osv ja och det kan påverka vad man fokuserar på absolut, men jag tror att risken för att utsättas för den typen av medvetna manipulation och pervertering av fakta som återfinns i tex den ryska av regimen styrda median är tämligen obefintlig och att svensk press enligt något slags internationell standard står ganska fri. Att tro något annat är mest absurt. När svenska journalister inte är källarnazister eller manligt initiativare så innebär inte det att man är del i något komplott även om det finns konspiratoriskt lagda människor som när sådana tankar här och på andra ställen än um.

kakakaka: Är nyfiken på de som säger nej. På vilket sätt är de ej det och vad jämför ni med? Har ni sett hur pressen ser ut i andra länder? 
För oss som gillar att citera Goebbels på fredagseftermiddagen säger ju här gärna om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den en sanning. Då blir DN partisk och Avpixlat neutral.
Att svensk media inte är objektiva har bevisats allt för många gånger. Den som på allvar är intresserad av att veta kommer enkelt kunna se hur media vinklar otroligt mycket utifrån sin egen agenda. Att de som vinner på vinklingen håller fast i vid förnekelsen är dock inget konstig.