Forumet - Är Sverige ett kommunistiskt land?

Är Sverige ett kommunistiskt land?

5682 0 24

Låt mig förklara hur jag menar. Kommunism bygger på iden att vi ska leva i ett klasslöst samhälle. Fast för att man ska kunna prata om ett klasslöst samhälle så krävs iden om en objektiv sak att jämföra med. Annars blir det meningslöst med att prata om klasslöshet. Och eftersom att det inte finns ett fenomen eller sak som garanterar objektiviteten, så är det meninglöst att prata om ett klasslöst samhälle.

Däremot, om vi tänker oss hur det var för 100 år sedan, och hur det är nu i Sverige har vi inte uppåt detta nu? Om vi jämför med under USSR så är Sverige mycket mer kontrollerat, USSR var kaos i jämförelse. Så vi måste ändå vara mer kommunistiska än vad USSR var iaf? Kan det vara så att när vi skulle bekämpa USSR så lyckades vi bli mer kommunistiska än dom vi anklagade för att vara kommunister själva? 

Vad jag försöker säga tror jag är att våra friheter är större än i andra kapitalistiska system, så som kina, indien? Även om dessa länder är mer effektiva på grund av att de är mindre kommunistiska? 

Fast vill vi verkligen vara effektiva som Kina och Indien och förlora de friheter vi har idag? Vill vi verkligen sluta vara kommunister och bli effektiva kapitalister? Ska tilläggas att det här är spekulationer från min sida, och alla som säger emot mig, har fel per definition. Eftersom att man då tolkar det jag säger annorlunda, vilket kan vara intressant, men ofta inte är det. 

Spana också in:


stortrollet: Om man räknar gamla Sovjetunionen dvs nuvarande Ryssland, Vitryssland, Kuba, Nordkorea och Albanien och andra tattarländer som kommunistländer så är självfallet INTE Sverige ett kommunistland. Men visst är det vissa skillnader mellan ex USA och Sverige.
Hur menar du nu? Om vi ska vara väldigt korrekta så var väl USSR socialistisk? Man hade inte uppnåt kommunismen osv osv?