Forumet - Är um för eller emot frivandring?

Är um för eller emot frivandring?

4100 0 86
Vad som förenar S, M och SD ect är att alla är emot frivandring. S är för begränsad rörlighet för människor som vill bosätta sig här för att ta ett arbete. Moderaterna har åtminstone under 1990 talet varit för begränsningar för människor som känner sig tryggare här än i sina hemländer som ligger utanför europa. SD håller här med både S och M vilket gör dem extremt frivandringsfienliga. Vad tycker du?

http://www.bt.se/debatt/riv-alla-murar-infor-frivandring%284333532%29.gm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bt-nyheter+%28BT+Nyheter%29

Är du för frivandring?

Spana också in:


Jag finns nog inte: Vad som förenar S, M och SD ect är att alla är emot frivandring. S är för begränsad rörlighet för människor som vill bosätta sig här för att ta ett arbete. Moderaterna har åtminstone under 1990 talet varit för begränsningar för människor som känner sig tryggare här än i sina hemländer som ligger utanför europa. SD håller här med både S och M vilket gör dem extremt frivandringsfienliga. Vad tycker du?

http://www.bt.se/debatt/riv-alla-murar-infor-frivandring%284333532%29.gm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bt-nyheter+%28BT+Nyheter%29
Stämmer inte. Du verkar inte ha koll på politiken. 

Det är endast MP och C som är för fri invandring. Fast jag ingen av dem för frågan särskilt starkt då de troligtvis inser att det inte är genomförbart.

FP, V, MP, C vill öka iallafall invandringen radikalt genom fler lagliga vägar

M och KD vill öka invandringen

S vill i princip ha kvar som det är idag

SD vill minska invandringen.

Knekten:
Stämmer inte. Du verkar inte ha koll på politiken. 

Det är endast MP och C som är för fri invandring. Fast jag ingen av dem för frågan särskilt starkt då de troligtvis inser att det inte är genomförbart.

FP, V, MP, C vill öka iallafall invandringen radikalt genom fler lagliga vägar

M och KD vill öka invandringen

S vill i princip ha kvar som det är idag

SD vill minska invandringen.
Fi är de som är mest för friinvanding
Först måste man konstatera faktum. Fri invandring är omöjlig att genomföra i en välfärdsstat som Sverige. För att fri invandring ska fungera kan man inte ha samma sociala skydd, iallafall inte för invandrare. Det som kommer hända är att massvis med människor kommer söka sig till Sverige men utan socialt skydd. Slumområden kommer att skapas, utanförskap kommer växa, fattigdom, misär kommer bli en vardagssyn.  Detta är fakta och inget man direkt kan argumentera emot. Det man däremot kan diskutera är ifall det är värt detta för tanken på varje människas frihet att få vistas överallt. 

Jag kan som liberaler å ena sidan tänka att varje människa ska få röra sig fritt och att många människor iallafall kommer ha det bättre i ett slumområde utanför Sverige än vad man har i ett slumområde i Somalia. Å andra sidan kan tänka att Sverige är värt att bevara och samtidigt att jag själv inte vill leva i ett land med så stor misär och fattigdom. Frågan är om mina privata intressen ska överstyra människors rätt till fri rörlighet.

Svåra, men ack så intressanta frågor.

isola:
Fi är de som är mest för friinvanding
+ Välfärd till alla
+ Omskolningsläger för män
+ Nedläggning av försvaret

Ser inte FI som ett politiskt parti med seriösa förslag. Snarare en slags idéorganisation som sysslar med mer större ideologiska frågor och som mer arbetar för att påverka andra partier istället för att komma med konkreta förslag.

Jag menar, feminismen fyller en viktig funktion i samhället, säkert FI också, men man har ju trots allt ingen genomförbar politik.
för att utveckla lite så är det klart att det bör gå till så, det finns dock ett enormt problem i vägen i form av att resurser samlas på hög åt rika medan vissa inte har något.. om ni ska vara för "frivandring" så ska ni vara betydligt mer "socialistiska" än vänsterpartiet.

jag är teoretiskt för det, ideologiskt för det, "frivandring" alltså.. men som världen ser ut nu.. hur? wth? är politik/sanning = "sånt som låter bra" för er? förklara utförligt hur ni tänker, ni som röstar ja, för jag vill väldigt gärna veta.

många av de som är anti-sd är mer "hjärndöda" än de själva tycker att sdarna är Glad

lemons or fruit: jag är teoretiskt för det, ideologiskt för det, "frivandring" alltså.. men som världen ser ut nu.. hur? wth? är politik/sanning = "sånt som låter bra" för er? förklara utförligt hur ni tänker, ni som röstar ja, för jag vill väldigt gärna veta.

många av de som är anti-sd är mer "hjärndöda" än de själva tycker att sdarna är
Precis det jag är inne på i mitt tidigare inlägg. Fri invandring är en fin idé men går inte att genomföra med dagens välfärd. Ska vi genomföra det måste vi förbereda oss på rätt sätt och också vara medvetna om konsekvenserna. Att blint säga att man är fri invandring utan att förstå konsekvenserna är både korkat och farligt. Vem som helst kan skriva under på att det i en perfekt värld borde vara så att människor fritt kan röra sig vart de vill. Men man måste se världen realistiskt också..
När det gäller dessa frågor fylls jag av ett enormt förakt gentemot vänstern i Sverige. Tycka vad man vill om det så har ändå liberaler och nationalister i Sverige genomförbar invandringspolitik. Liberaler vill ha fri invandring men inser att det inte går i en välfärdsstat. Nationalister vill inte ha fri invandring då man värnar om sin välfärdsstat. Socialister däremot, tänker bara att fri invandring är en fin idé och att man därför vill ha det. Utan att tänka på konsekvenser, utan att förstå innebörden.

Liberaler får en enorm tumme upp när det gäller invandringsfrågorna. Humant men ändå realistisktTumme upp

Knekten: Precis det jag är inne på i mitt tidigare inlägg. Fri invandring är en fin idé men går inte att genomföra med dagens välfärd. Ska vi genomföra det måste vi förbereda oss på rätt sätt och också vara medvetna om konsekvenserna. Att blint säga att man är fri invandring utan att förstå konsekvenserna är både korkat och farligt. Vem som helst kan skriva under på att det i en perfekt värld borde vara så att människor fritt kan röra sig vart de vill. Men man måste se världen realistiskt också.
att se världen realistiskt kan betyda väldigt olika saker beroende på vem som säger det.. jag antar att du är SDare?

lemons or fruit:
att se världen realistiskt kan betyda väldigt olika saker beroende på vem som säger det.. jag antar att du är SDare?
Verkligen inte!

Är smörgåsbordssympatisör. Håller med olika partier i olika frågor. När det gäller invandringen pendlar jag mellan den liberala hållningen och den nationalistiska. Just nu har jag dock landat i tanken på att vi faktiskt måste minska invandringen till Sverige och ta emot så många vi klarar av att ta hand om.Tycker dock även om liberalernas tanke på helt fri invandring och deras konsekventa linje att varje människa ska vara fri. Att ett land privata välmående och välfärd inte ska stå i vägen för människors rätt till fri rörlighet.