Forumet - Är vi inte värda mer än 6kr? Kattmaten kostar ju mer.

Är vi inte värda mer än 6kr? Kattmaten kostar ju mer.

4964 2 70
Hej kära forum,

Är så otroligt less på att skolmaten idag är så dålig. Visste du att din mat bara kostar 6 kr/portion, det är mindre än vad en burk kattmat kostar[cry], och det är betydligt mindre än vad människor som sitter i fängelse får.[mad]

Nä, nu är det nog, nu är det dags att vi ungdomar ställer oss upp och gör något åt det. Prata med din rektor eller klassföreståndare och ta upp problemet. KRÄV EN FÖRÄNDRING!!

Gå även med i gruppen: Situation Skolmat på facebook och gör din röst hörd, tillsammans är vi starka.

Facebook
http://www.facebook.com/pages/Situation-skolmat/408288692591900

Twitter
https://twitter.com/SSkolmat

Youtube - Kampanjfilm
http://youtu.be/gQVNUrkzSfQ

190731_409300375824065_1478162959_n.jpg

Bättre skolmat är väl typ längst ner på min priolista över vad som behövs förbättras i skolan.
Finns mängder med annat som borde bli bättre och som det borde fokuseras mer på. När det är åtgärdat (fler lärare, bättre klimat i och utanför klassrummen, mindre klasser, osv osv) kan man börja tänka på att förbättra skolmaten. Tycker den är bra som den är nu. Den är gratis t.o.m. Är man inte nöjd, ta med extra hemifrån?

Spana också in:

I allmänhet lägger bara västerlänningar 15-20% av sina tillgångar på överlevnad resten handlar om i grunden onödig skit. Skolmaten är även om det precis som det mesta idag kan klassas in i det resursslöseri vi kan kalla industriellt framställd mat ändå konstituerad så att man får i sig ungefär det man behöver.
Spontant undrar jag vem eller vad det är som ligger bakom er organisation?

Vidare tycker jag att det är tråkigt att ni inte presenterar egna förslag och alternativ som kan diskuteras. Jag uppfattar det som att ni enbart riktar negativt orienterad kritik och hoppas på att någon annan ska lösa frågan.

Har jag uppfattat er rätt?
Skolmaten jag åt på min skoltid var god trots att den kostade 7-8kr.

Skolmaten jag ätit under hösten på grundskolan jag varit på har varit god och bra.
Förstår inte hur folk kan klaga på den.
Det skiljer sig säkert åt från kommun till kommun men jag har svårt att tro att det är så äckligt eller dåligt.
Visst! Föreslår att vi säljer utsvängningar av äckliga barns/ungdomars slösaktiga konsumtion så som smartphones och säljer dem. Då får vi jävla massa pengar till mat och ett redigt hälsosamt umgänge med varandra istället för iPhoneknappande KONSTANT.................
g*nus:

Visst! Föreslår att vi säljer utsvängningar av äckliga barns/ungdomars slösaktiga konsumtion så som smartphones och säljer dem. Då får vi jävla massa pengar till mat och ett redigt hälsosamt umgänge med varandra istället för iPhoneknappande KONSTANT.................


Okej detta är jag dock för.
g*nus:

Blir så förbannad... Håller faktiskt med om att människor i fängelse kan väl för fan leva lite spartanskt medan ungdomarna som pluggar för att bygga samhället kan få unna sig lite högkvalitativ mat. [blush] Inte så vänster av mig, eh?


Nej. Tycker vi ska eftersträva de thailändska fängelserna. Ca 10 pers i en cell. Ingen inredning mer än möjligtvis en brits att sova på som förste man till kvarn får. Ett hål i golvet för att kissa och bajsa i. Fångkläder bestående av en lång t-shirt eller liknande samt en skorpa och ett glas vatten om dagen. Det hade varit ett mer passande fängelseliv istället för denna lyx med all-inclusive som det är i svenska fängelser idag.