Forumet - Är vi okultiverade idioter?

Är vi okultiverade idioter?

2254 0 116
Jag och spartakus såg på inland empire av David Lynch idag. Eller nä, vi såg 45 minuter av denna nästan tre timmar långa film. Sen stängde vi av, för vi fatta ingenting, filmen var tråkig och meningslös och bara totalt obegriplig.

Det är farligt att säga så om en konstig konstnärlig film. Man kan så lätt bli betraktad som idiot istället.

"Den var astråkig"
"JAMEN NI FATTAR JU INGNENTING"

Är vi dumma i huvudet eller förstår vi inte poängen med något poänglöst?

Är resten av hans filmer lika osammanhängande obegripliga eller är det värt att se någon annan? Jag trodde jag skulle fastna för david lynch, men han framstår bara som schizofren.
framtidstron är död:

Men vad är poängen med att göra en film som bara går ut på att lägga ett krångligt pussel för att man ska förstå den?


Gissar att pga de flesta av oss älskar att tolka och analysera mönster.
Gör inte alla filmer det iofs? Även om de flesta bygger väldigt mycket på redan etablerade element genom vilka vi får en massa gratis info osv,,.

Spana också in:

framtidstron är död:

Är resten av hans filmer lika osammanhängande obegripliga eller är det värt att se någon annan?


Jag har inte sett så många av honom själv men jag fastnade riktigt mycket för Mulholland Drive trots att den är rätt flummig och invecklad. Det är någonting fängslande över den filmen.

Annars är Elefantmannen än lite "vanligare" film av honom som också är riktigt bra. Samma sak ska det vara med The Straight Story som jag inte har sett ännu.

TV-serien Twin Peaks är en måste-se-klassiker som nästan alla gillar.
Brk g:

jag gillar hans filmer men upplever dem inte alls som pussel som rationellt ska lösas, utan som estetisk befrielse från sådana effektsökande och självupptagna element


Har läst folk nu i efterhand som också beskriver den/han snarare på så sätt. Förstår då ännu mindre av hur folk kan bli förälskade i detta, då jag inte kunde se att den hade några fängslande kvaliteter, den lyckades bara väl med att vara fullständigt obegriplig.


Jedi:

Jag har inte sett så många av honom själv men jag fastnade riktigt mycket för Mulholland Drive trots att den är rätt flummig och invecklad. Det är någonting fängslande över den filmen.


Den tillsammans med twin peaks-filmen (inte serien) står nu på nedladdning. Ska börja med Mulholland Drive och hoppas att den inte är riktigt så obegriplig och åtminstone har en någorlunda röd tråd, vilket inland empire fullständigt saknar.
hatar filmer som är """"djupa"""", så otroligt "konstnärligt" "djupt" invecklade, bara visa upp scenen rakt istället. så är de jättehögrankade på imdb för folk som tror att de har förstått har röstat högt för att verka koola. [crazy] så nej ni är inte dumma i huvudet, bara ärliga. jag har börjat avsky sådana filmer
Lounge fact:

syftar på filmer som är helt obegripliga, som krånglar till det massor bara för att, visst är det fint med lite konstnärlighet men ibland blir det för mycket


Jag tror, men nu vet jag ju inte något exempel på vad för filmer du pratar om, att de inte kan mäta sig med denna films totala avsaknad av begriplighet!