Forumet - Ärr av att skära sig.

Ärr av att skära sig.

19060 1 117
Hejsan. undrar bara om man får ärr om man skär sig med en sax på vristerna , alltså ' cutta' sig själv. Då menar jag inte jättedjupa där det börjar blöda massor. Jag menar bara små mer ytliga. Och ni behöver inte ge mig en lektion om hur dåligt det är och hur sjuk jag är. Jag vet allt sånt. Så jag är tacksam för svar.

Spana också in:

Blivande_japan:

Gud vad bra att du delar med dig av dina erfarenheter till en förvirrad ung tjej.


Vill hon skära sig får hon väl göra det? Liksom, hon sa ju själv att det inte va så djupt. plus att jag tror inte att hon skulle låta bli även om vi skriver att hon inte får eller att det är farligt. Därför tycker jag att det är bättre att skriva att man får ärr beroende på hur djupt man skriver. Liksom, tror du hon skulle tänka: Nej jag ska inte skära mig pga att en främmande brud på datan sa det? -.-' Sen tror jag inte att man skriver att man skriver offentligt att man ska skära så.
mariaa123:

undrar bara om man får ärr om man skär sig med en sax på vristerna


När du väl börjar på den banan kommer det bara bli värre. Du kan aldrig veta om ärren kommer vara kvar för all framtid eller om de inte kommer synas. Risken är stor att de blir kvar och syns. Visst, de bleknar men de är kvar.
xyz123:

Sen när blev vanligt folk kirurger och alltid kan avgöra vad som är djupt och inte djupt?


Tror bara hon ska "rispa" sig själv, bara så att hon få lite små rivsår, Lika djupt som när en katt råka riva en!

Själv tror jag inte att hon kommer skära sig. Och om hon gör det kommer hon känna att det gör sjukt fucking ont så hon slutar för att hon inte står ut med smärtan.

Och snacket om att man blir beroende utav det. Om man gjort det en gång så brukar man inte fortsätta om man inte är psykiskt sjuk på något sätt. Menar inte att man är sjuk så sätt utan att man varit med om mycket och att man har fått traumatiska upplevelser. Hon kanske provar, sen inser hon att det va ett misstag. Ca 40% inser att det var ett misstag efter första gången!
Sajja_Jen:

Tror bara hon ska "rispa" sig själv, bara så att hon få lite små rivsår, Lika djupt som när en katt råka riva en!


Är det mot ångesten? Varför inte nypa sig eller nått sånt som inte ger öppna sår?

Sajja_Jen:

Ca 40% inser att det var ett misstag efter första gången!


Var fick du siffran ifrån?
xyz123:

Är det mot ångesten? Varför inte nypa sig eller nått sånt som inte ger öppna sår?


Den frågan får du ställa till henne, Inte till mig.
Oftast beror det på att man mår så dåligt inombords att man vill ha fysisksmärta istället för psykisk.
Kan bero på ångest. Uppmärksamhet, liksom visa att man mår dåligt. Man vill att någon ska se att man mår dåligt genom att ge sig själv sår för att människor ska se det.

xyz123:

Var fick du siffran ifrån?


Av en doktor jag gick till för 2 år sen då jag skar mig. Vet dock inte om den siffran fortfarande stämmer då det gått 2 år , men jag tror det är ca samma.
mariaa123:

Och jag tar ut mitt hat för min kropp PÅ min kropp.


Seriöst, jag svär på att du är hur fin som helst. Jag svär på att du är vacker i mångas ögon. Och om du nu tycker att du inte har fin kropp, så blir den ju inte snyggare av att ha skär så på vristerna? Eller hur?

Alla är vackra på sitt sätt. Liksom, ingen tycker att ens kropp är perfekt men det är insidan som räknas. Du är vacker. Jag känner mig inte vacker heller, men, jag vet att vad jag än gör, kommer jag inte bli vackrare på utsidan. Därför försöker jag vara så vacker jag kan på insidan. Helt onödigt att straffa sig själv. Du valde inte att få din kropp så sluta straffa den. När du ser dig i spegeln kanske du känner att du bara vill dö, men om du kollar RIKTIGT noga, kommer du se en riktigt vacker tjej stå framför dig. Du behöver bara öppna ögonen.
mariaa123:

När smärtan blir för stor inombords måste man ta ut det på utsidan. Man vill känna en annan sorts smärta och glömma bort den på insidan för ett tag. Och jag tar ut mitt hat för min kropp PÅ min kropp.


[sad] Jag har erfarenhet av vad ens psyke kan ställa till med. Är inte helt 100 i min skalle heller.

Det är meningslöst att hata sin kropp. Skyll på föräldrarna som tillverkat dig[wink] Hur kan det vara ditt eget fel? Du har inte skapat dig själv.
Sajja_Jen:

Seriöst, jag svär på att du är hur fin som helst. Jag svär på att du är vacker i mångas ögon. Och om du nu tycker att du inte har fin kropp, så blir den ju inte snyggare av att ha skär så på vristerna? Eller hur?Alla är vackra på sitt sätt. Liksom, ingen tycker att ens kropp är perfekt men det är insidan som räknas. Du är vacker. Jag känner mig inte vacker heller, men, jag vet att vad jag än gör, kommer jag inte bli vackrare på utsidan. Därför försöker jag vara så vacker jag kan på insidan. Helt onödigt att straffa sig själv. Du valde inte att få din kropp så sluta straffa den. När du ser dig i spegeln kanske du känner att du bara vill dö, men om du kollar RIKTIGT noga, kommer du se en riktigt vacker tjej stå framför dig. Du behöver bara öppna ögonen.


Jag vet.. men det är så himla svårt, jag hatar hela min kropp. Jag önskar jag kunde ändra på det och jag försöker men det är så svårt :( och ja du har rätt- det blir inte finare av ärr men jag vet bara inte vad jag ska göra.
mariaa123:

Jag vet.. men det är så himla svårt, jag hatar hela min kropp. Jag önskar jag kunde ändra på det och jag försöker men det är så svårt :( och ja du har rätt- det blir inte finare av ärr men jag vet bara inte vad jag ska göra.


Jag har väldigt dåligt självförtroende också men jag skar mig av helt annorlunda skäl, hur som helst. Jag har varit mobbad hela livet för mitt utseende, du skulle bara veta...Men hur som helst, har man problem med vikten kan man alltid göra nått åt det. Men annars så får man helt enkelt vara glad över det man har. Jag hatar många delar på min kropp, men ist för att tänka på det, tänker jag på det som är fint. Liksom, dina ögon är säkert sjuktfina! då jag tycker allas ögon är fina, det är så man ser en persons insida, enligt mig.

Öppna ögonen, och se bortom allt det du inte är nöjd med. Även om du hatar exakt allt, så...det är shit the same hur man ser ut, om din insida är fin, är din utsida det också.

Du blir inte vackrare av att skära dig. Tänk att varje dag, är det minst en person som ser på dig och tänker: oj...hennes hår vill jag ha, hennes mage, hennes ben. Alla vill ha någon hos någon annan. Tänk så <3
Sajja_Jen:

Den frågan får du ställa till henne, Inte till mig.


Du skrev att du också skar dig, det var därför du fick frågan. Tack för förklaringen!

mariaa123:

Vi är ju inte helt blinda, vi ser ju vad som är djupt eller inte.


Jag menade att det kunde bli misstag och bli djupare än det var tänkt.

Sajja_Jen:

Av en doktor jag gick till för 2 år sen då jag skar mig.


Ok, tack.