Forumet - ÄS- hetsätning

ÄS- hetsätning

352 0 14
Jag vet inte vad jag ska göra, har haft äs sedan november , då var det mest åt anorexia ållet. jag gick ner över 5 kilo sen under jul och framtill nu har jag gått upp de kilona igen plus att jag nu har någon form av hetsätning. Känner mig så himla ensam och vet inte vad jag ska göra. Någon som känner samma som jag ?
Det värsta nu är hetsätningen , det är hemskt !

Spana också in:

julibarnet:

jo men grejen är att jag vill inte göra det för vad kan de göra egentligen ?


De kan hjälpa dig att börja äta normalt igen och att känna mindre ångest kring mat och vikt om du upplever sådan.

julibarnet:

men jag är rädd att de ska säga att vafan du är ju normalviktig hur kan du då ha ätstörning


Många bulimiker, andra som hetsäter och personer med Äs-UNS är normalviktiga. Ätstörningar har väldigt lite med ens kroppsvikt att göra och mycket mer med ens beteeende.

julibarnet:

plus det att jag skämms


Varför?
julibarnet:

jag vet men i min tanke är det att ja nu kommer jag inte käka och gå ner några kilo i veckan och då kan jag berätta , Men grejen är att en del av mig vill berätta och slippa tankarna och ångesten och en del vill bara förtsätta och bli smailare och se bättre ut .


Du hetsäter trots att du skäms över det sen. Det är till stor del en reaktion på svält, så om du låter bli att äta så kommer du fortsätta hetsäta också.

Du kommer för övrigt inte att se bättre ut. Det är möjligt att du kommer bli smalare, men om du inte äter så kommer du drabbas av näringsbrister, vilket leder till att din kropp svullnar upp på konstiga ställen, din hud blir torr och känslig, du tappar hår från huvudet, du får lanugobehåring på resten av kroppen, dina naglar blir sköra och går sönder. Kroppar med näringsbrist ser inte bra ut.