Forumet - Äta djur

Äta djur

3434 2 44

Spana också in:

tycker man kan dra en gräns nånstans mellan darwinistiska och skinnerska varelser. kräftor och musslor och sill sånt går möjligen bra. smärtimpulser har alla djur, men det betyder inte nödvändigtvis att de lider. för att lida krävs någon slags inre värld (vilken rimligtvis inträder hos de popperska varelserna - se "daniel dennets torn"). lidande är inget jätterimligt argument om man ser till naturen i dess helhet. eller? min kärlek för djur överskrider dock allt sånt där, kan knappt döda en mygga (tramsigt)... äter enbart vegetariskt hemma sen ett år tillbaka.
Ew. 
(Pratar obviously bara för mig själv men fortfarande ew.)
Tycker det inte är okej att äta djur och tycker inte heller det är okej att tro att man får bestämma vilka djur som ska bli mat eller inte. 
Kommer ihåg typ hysterin då det var hästkött i nå köttbullar (eller vad det var). Like, vad är skillnaden mellan en ko och en häst? 
Sen också den där festvalen i Kina då man äter hundar, alla är upprörda för man kan ju inte äta hundar. Det är ju vansinnigt!!! Medans vi har kräftskivor och surstömmingskalas. 

Suck...

trevlig-snubbe: Vi människor har ätit djur från första början så varför är det ''fel'' nu
människor odlade mycket förr. i och med att resurserna såg annorlunda ut antar jag att det man åt till största del berodde på utbud och därmed säsong. 

sen är det väl en viss skillnad om en gård har kanske 5 grisar som lever i en någorlunda bra miljö och "ha det bra" jämfört med massproduktionen som sker idag. grisar lever under avskyvärda förhållanden, då det ska födas upp mycket på liten yta. köttindustrin likväl som hela mejeriindustrin är bedrövlig. sen hela grejen med miljöpåverkan bidrar väl till människors uppvaknande.

trevlig-snubbe: Vi människor har ätit djur från första början så varför är det ''fel'' nu?

Jag är köttätare men man ska ju äta mer grönt än kött så att man får i sig så mycket näring som möjligt. Jag kommer aldrig att sluta äta kött för jag tycker att det är jättegott.
Men ingen ska ju tvingas till att äta kött om man inte vill!
människor höll på häxjäkt o sånt förr med.