Forumet - äta eller inte äta det är frågan!?

äta eller inte äta det är frågan!?

1067 1 11

Hej!, jag är en tjej på 16 (snart 17) år som har tränat och tränar 1-3 h om dagen. Och jag har slutat käka middag, är det bra? för jag brukar äta ungefär så här varenda dag: frukost: en banan, lunch: vad skolan en bjuder på med så lite kolhydrater som möjligt (1-3 potatisar t.ex.) sedan på kvällen så dricker jag en kopp te eller dricker ett glas oboy och ibland en frukt.

alla på mitt internat är oroliga, till och med folk jag nästan aldrig har snackat med frågar mig varför jag inte käkar så nu har jag börjat ljuga om att jag har käkat innan osv.

är detta bra eller dåligt? vad tycker ni?

Jag tycker det låter alldeles för lite, undernäring tär på kroppens organ. Behöver du någon att prata med råder jag dig till att vända dig till en vuxen du känner att du kan lita på, annars finns det säkerligen en kurator eller skolsyster på skolan som du kan prata med och kanske till och med kan hjälpa dig lägga upp mycket mer hälsosammare livsstil. 


Reeeetooo: Nej du äter på tok för lite, börja trycka i dig mer mat! 
men varför det?, det känns ganska onödigt :/

FruLiten: Jag tycker det låter alldeles för lite, undernäring tär på kroppens organ. Behöver du någon att prata med råder jag dig till att vända dig till en vuxen du känner att du kan lita på, annars finns det säkerligen en kurator eller skolsyster på skolan som du kan prata med och kanske till och med kan hjälpa dig lägga upp mycket mer hälsosammare livsstil. 

okej, men asså jag är inte undernärd inu iarafall. jag skal bara göra det ett tag tills jag har blivit smalare och snyggare. ca 5 kg till :)

Spana också in:

Det du håller på med är livsfarligt och om du inte redan är det så är du nog inte långt ifrån en ätstörning. Om du tränar behöver du massor med mat, annars ger inte träningen någonting. Kroppen kan inte bygga muskler utan näring och energi.

Jag låser denna tråd då detta är en ungdomssida och tips till ett ätstört beteende passar inte in här.