Forumet - äta var tredje timma , vadå för ngt ?

äta var tredje timma , vadå för ngt ?

1922 0 20
hört att man ska äta var tredje timma om man vill gå ner i vikt osv , men vad ska man äta för ngt då ? hur mkt räcker ? vill alltså bli lite smalare , så onyttigt går fetbort !

men vad ska jag äta då ? för när jag är i skolan vill jag gärna ha ngt jag kan äta som är nyttigt, mättande, billigt och inte behöver tillagas ..

(äter inte maten i skolan)

Spana också in:

Chickfactor:

ät bara normalt och motionera och sluta wajna om dieter.


men vad är normalt ? äter way too much känns d som .. har fått massa fett på just magen , skitfult . :S vill bli fit till beach09! (;

och jag orkar aldrig pallra mig till gymmet , och det är iiiiskallt ute .. annars skulle jag lätt rört på mig mer ! men d får vänta till våren , men nu vill jag ändå komma igång LITE hemma med bra mat + övningar ..
När jag åt var tredje timme och motionerade så för mig var det oftast:

Frukost: Havregryn med russin och mjölk (inte gröt)
Mellanmål: En morot eller dyl.
Lunch: Något storkok som köttfärs och fullkornsmakaroner. Brukade ta 3-4 (stora) matskedar köttfärs och 1 dl makaroner.
Mellanmål: En morot eller dyl.
Kvällsmat: Något.
Det finns ingen anledning till att äta var tredje timma om man inte har någon lust med det.

Att gå ner i vikt handlar bara om att ligga på energiunderskott. Äter du sen 10 gånger om dagen eller 1 gång om dagen spelar ingen roll.

Själv blir jag bara mer hungrig om jag hela tiden retar aptiten med att äta något litet ofta, 2 eller högst 3 normala måltider fungerar mycket bättre.
thisshitisBANANAS:

hört att man ska göra de, att man lättare går ner i vikt då..


Det beror på att många har lättare att hålla sig ifrån kakburken då och det har ingenting med förbränning eller kemiska processer att göra.
Man har alltså t.ex sett att folk som skippar frukosten blir hungrigare till bl.a lunch och äter mer över dygnet än vad de gjort innan.

Att räkna kalorier är inget jag skulle rekommendera för att gå ner i vikt eftersom det ofta blir en slags inkörsport till ätstörningar.
Men sen är det klart att det fungerar,.

Pma gärna om du behöver veta något eller bara har tråkigt, blir alltid ledsen när jag ser såna här trådar som du skapat det senaste dygnet för det är som sagt ofta så en anorektiker kan börja.

Du behöver ha en objektiv och relaxed syn på det hela. [wink]
Pakanajuhla:

sett att folk som skippar frukosten blir hungrigare till bl.a lunch och äter mer över dygnet än vad de gjort innan.


jo det stämmer ju. men själv äter jag alltid frukost. =)

Pakanajuhla:

lorier är inget jag skulle rekommendera för att gå ner i vikt eftersom det ofta blir en slags inkörsport till ätstörningar.
Men sen är det klart att det fungerar,.


mm ja det förstår ja.. men det känns som enklaste sättet, det är ju lättare att se hur mycket man äter och kontrollera det.

Pakanajuhla:

Pma gärna om du behöver veta något eller bara har tråkigt, blir alltid ledsen när jag ser såna här trådar som du skapat det senaste dygnet för det är som sagt ofta så en anorektiker kan börja.


okey , snällt av dig . :) men jag lär nog inte gå ner såå mycket, jag vill bara bli av med putmagen. har t.ex en rumpa "to die for" och den vill jag inte bli av med :P och jag tycker inte det är snyggt om man är för smal. men hade jag haft större bröst så hade magen passat in, men eftersom att jag knappt har bröst ser det inte lika bra ut. :)
thisshitisBANANAS:

jag vill bara bli av med putmagen.


En "put"mage har alla, mer eller mindre. När du går ner i vikt kan du inte välja vart fettet skall tas ifrån.

Både fett, muskler och vatten kommer försvinna lite här och där, och det fettet man helst vill bli av med är oftast det svåraste att få bort, tyvärr.

Först på, sist av.

Du ser förövrigt väldigt ung ut på din bild så jag tvivlar starkt på att du behöver gå ner i vikt eller ägna några tankar på kalorier överhuvudtaget. Som sagt ovan leder det allt för ofta bara till ätstörningar och överdrivna kontrollbehov.