Forumet - Äter jag för lite?

Äter jag för lite?

4167 0 20
Jag kör pulverdiet nu, jag tar två nutrillet påsar - en till frukost och en till lunch. Sen äter jag inget mer. Vill också säga att jag dricker 3 koppar kaffe varje dag. Jag väger 72,2 [har vägt 83]. Jag vågar inte äta något mer än så för då känns det som om jag kommer gå upp i vikt. Äter jag normalt eller för lite?

Spana också in:


Naturdiet: Jag kör pulverdiet nu, jag tar två nutrillet påsar - en till frukost och en till lunch. Sen äter jag inget mer.
Det där är alldeles för lite. Dels så mår din kropp inte speciellt bra under tiden du kör dieten och det kommer ganska sannolikt vara svårt för dig att hålla vikten när du väl är "nöjd" sen. 

Jag skulle rekommendera att du istället räknar ut hur många kalorier som din basala energiförbrukning kräver, och äter ungefär 500-600 kalorier mindre än det tills du har nått din målvikt. Då svälter du inte kroppen utan ligger istället på ett lagom underskott för att kroppen istället skall ta av dina fettreserver i lagom takt. Träna gärna också för att behålla muskelmassan och för att få igång förbränningen. 

Du kan räkna ut din ungefärliga energiförbrukning här: http://matkalkyl.se/berakna-energibehov-kcal.php

Naturdiet:
Så du menar alltså att jag väger mycket? Nu när du säger så vill jag bara äta mindre.
jag menar att du inte är på gränsen till underviktig. jag tror inte riktigt på rimligheten i att ljuga för folk för att de ska känna sig bättre, det är idiotförklarande. men vikt är en rätt dålig siffra att utgå från i isolation, det säger ingenting om hur du ser ut eller hur hälsosam din kroppssammansättning är.

Naturdiet: Jag kör pulverdiet nu, jag tar två nutrillet påsar - en till frukost och en till lunch. Sen äter jag inget mer. Vill också säga att jag dricker 3 koppar kaffe varje dag. Jag väger 72,2 [har vägt 83]. Jag vågar inte äta något mer än så för då känns det som om jag kommer gå upp i vikt. Äter jag normalt eller för lite?
skit i dieter det är inte bra för en växande kropp. du ska äta 3 stora middagar frukost, lunch, middagar sen 2 til 3 små mellan mål mellan dem stora middagarna. 
du ska ligga på runt 2000 kalorier och runt 200 protein om dagen om du inte gymmar/ tränar
  

player one:
jag menar att du inte är på gränsen till underviktig. jag tror inte riktigt på rimligheten i att ljuga för folk för att de ska känna sig bättre, det är idiotförklarande. men vikt är en rätt dålig siffra att utgå från i isolation, det säger ingenting om hur du ser ut eller hur hälsosam din kroppssammansättning är.
det kanske stämer men hon äter alldeles för lite för att det ska vara hälso samt
mitt tips börja jogga förlorade 10 kg på 1 vecka utan att tänka så mycket skicka pm om du vill 

dicaprio:
lol va är det ens möjligt 
om den gick med minus 70.000 kcal. ett kilo fett motsvarar ungefär 7000 kcal. orkar inte räkna på hur mycket joggande och hur lite mat det innebär, men kortfattat, nej, det är inte möjligt. vätskebrist är förklaringen.

pelle2:
fan vet jag vad en påse pulvermat har för näringsinnehåll. men de har fördelen att de är rätt väl balanserade för att slippa bristsjukdomar, om man använder dem rätt, så då behöver man mest bry sig om kalorier. men det är dumt att trixa alltför mycket med kost om man inte har bra koll på näringslära.
Jag låser denna tråd då det spårat så mycket att TS tror sig behöva äta ännu mindre och hon är redan på en alldeles för låg kalorinivå. Det är inte hälsosamt, det är dödligt.

Naturdiet, om du vill prata med någon som förstår din sits är det bara att skriva ett meddelande till mig. Jag är online nästan jämt.