Forumet - Ätsörningstankar?

Ätsörningstankar?

555 0 1
Hej!
På senaste har jag börjat tänka i anorektiska banor. Har absolut inte ätstörningar men är så rädd för att hamna där då jag hört så mycket hemskt av personer som upplevt det. Jag slutade träna för något år sen då jag tappade motivationen och jag har för mycket plugg. Sen dess har jag mått dåligt över allt jag ätit och inte velat pga vill inte bli tjock. I mitt huvud är det värsta möjliga scenario att bli tjock även fast jag inte är det nu. Jag tycker oftast min kropp är fin men vill inte äta något så jag går upp i vikt. Problemet är också att jag är 18 år vilket betyder att jag ganska nyss slutat växa och under den tiden inte behövt bry mig lika mycket om vad jag ätit då det inte påverkat mig. Men nu när jag vet att jag kommer börja påverkas är jag så rädd. Jag har även köpt en balklänning och om jag går upp lite kommer den inte passa och jag är livrädd för det också. 

Vad gör jag för att få bort dessa tankar om att det är världens största problem om jag går upp lite i vikt? Det går inte att försöka sluta bry sig och äta exakt vad jag vill (har verkligen ingen strikt diet då jag inte har ätstörningar än, men undviker onyttigt på vardagar och vill helst inte äta för mycket kolhydrater men gör det oftast ändå. Tänker också ofta att om jag bara äter en skål glass och ingen mat så blir ja inte tjock av det) eftersom jag inte vill gå upp i vikt. :( förlåt låter så töntigt

Vill verkligen inte hamna där, hjälp mig!! :(

Inga kommentarer

Tråden har 1 svar. Sortera efter:

Spana också in:

Hej, för det första vill jag bara säga: Sluta inte äta! 

Jag har haft lit problem med ätstörningar och det supersvårt att komma ut ur det träsket när du kommit in. Jag skulle bara säga att du borde gå till en psykolog eller kurator om du har tillgång till det. Eftersom du är myndig betyder det att du inte behöver blanda in föräldrar vilket var anledningen till att jag hamnade där jag hamna.

Jag vet inte hur långt det har gått för dig men om du skulle ertappa dig själv med att äta alldeles för lite skulle jag säga att du kanske skulle pröva med att räkna kalorier(bara om du äter uppenbarligen för lite). Jag vet inte hur nyttigt det är för din psykiska hälsa men det var något som räddade mig från att inte svälta mig själv. Även skippa choklad och uppenbart dåliga saker och återuppta din träning. Men glöm inte att äta ordentligt!  

Sen vill jag bara säga att du behöver verkligen inte oroa dig för att väga för mycket så länge det inte är en stor risk för din hälsa (vilket det inte är i 99,99% av alla fall). Du är fin som du är och de flesta tror ofta att deras vikt är viktigare än vad den egentligen är när det kommer till deras utseende. Jag tycker personligen att personer med lite mer kött på benen ofta passar bättre i det.

Hoppas jag var till lite hjälp i alla fall och sär inte ner på maten!