Aviseringar
Rensa alla

Ätstörning? Tjej 12 år


Ämnesstartare

Hej! Jag är en 12-åring tjej, och vill gärna få reda på en sak. Har jag en ätstörning? 
Jag har alltid tyckt det är ganska viktigt hur man ser ut, och ser gärna upp till de lite "smalare" personerna. Detta resulterar i att jag har börjat tycka jag själv är tjock. Är detta normalt, alltså tycker de flesta att de själva är lite mulliga (om så är fallet) fast inte gör något åt det, eller är det detta som betyder "ätstörning"?
 Jag gör inte så jätte mycket åt det utan har mest slutat äta så mycket. Det har inte bara med att jag eventuellt har just en ätstörning, utan jag är heller ALDRIG hungrig. Alltså, aldrig. Kan vara utan mat en hel dag utan att känna den minsta hunger, däremot blir mina föräldrar och kompisar lite oroliga när jag inte äter.

Även om jag inte är hungrig försöker jag ändå få i mig nåt för att inte svimma eller få blackspot o sånt.
Jag vill ha en bra hälsa.

Istället för att äta maten på skolan går jag och några kompisar och köper godis eller en klubba för pengarna vi har, i en kiosk på andra sidan skolan, som jag numera går till i stort sätt varje dag. 

Jag har även misstänkt ett sockerberoende hos mig själv eftersom jag bara inte kan sluta sukta efter mer socker eller godis. 
Så snälla hjälp mig nu, har jag en ätstörning, eller måste man typ vara jättesmal för att ha de? 
Förresten som rubriken lyder, är jag 12 år och väger ca 45 kg, tjej, 152 cm lång. 
HJÄLP MIG!


   
Citera
time
 time

Nej, man måste inte vara jättesmal för att ha en ätstörning. Om du känner att för mycket tankar och energi går åt att tänka på mat, hur din kropp ser ut och kanske träning så är det alltid läge att ta kontakt med en professionell, till exempel din skolskötare eller skolkurator!


   
SvaraCitera
Cobrak

Kroppsstorleken har ingen betydelse för ätstörningar, utan det handlar om de bakomliggande orsakerna till beteendet.


   
SvaraCitera