Forumet - Ätstörningar är en fejksjukdom

Ätstörningar är en fejksjukdom

6601 0 101
Det är ingen abnormalitet i hjärnan som ger upphov till ätstörningar, och allt som krävs för att sluta är att man ändrar uppfattning om det hela. Har noll empati för personer med ätstörningar då jag alltid har logik bakom mina tankar - och det är inte logiskt vara underviktig eller överviktig (no shit)

Nån som håller med?
Tyrael:

Nån som håller med?


Tycker synd om personer som har ätstörningar. Samma sak som att jag tycker synd om dom flesta varelser som är svaga, eller varelser som inte kan tänka logiskt. Tror att om man mot förmodan kan tänka logiskt och har äs så måste man vara svag i sinnet då man inte kan ändra uppfattning.

Spana också in:

Du tror inte att människan påverkas av sin omgivning på något vis? [crazy]

Tyrael:

Har noll empati


Tyrael:

Nån som håller med?


Ja.

Ensamvargen:

svag


Detta skulle varit applicerbart om vi alla hade haft lika förutsättningar på alla plan och vis, men nu lever vi inte i någon liberal flumfantasivärld där det så är.


Tycker att någon ambitiös person med samma åsikter som jag borde lägga ned energi på denna tråden. [crazy]
Ögon i en plåthink:

Du tror inte att människan påverkas av sin omgivning på något vis? [crazy]


HAHA, Vad tror du att jag tror? Självklart kommer själva störningen från omgivningen, media, mobbning eller whatever. Betyder det att man tappar förmågan att tänka logiskt? Nej. Betyder det att man tappar förmågan att lyssna på utomstående på första uppmaning att det är fel att vara underviktig? Nej.
Achtung:

Ja, det är lätt att rationalisera det hela. Men det är mer komplicerat ändå. En sjuk människa kan inte fungera och tänka rationellt, varför det faktiskt blir en sjukdom. Idiot.


Du menar att en innan mindre intelligent person som inte kan rationalisera som andra människor är de enda som får ätstörningar?

Låter mer troligt, då en intelligent person aldrig skulle få ÄS.
NEMI:

Hoppas nästan att du insjuknar själv.


Förstår att min tankeställning väcker reaktioner, det var meningen, måste säga att jag sätter dig i ÄS-fliken då du inte kan rationalisera kring min tankegång och argumentera för det utan bara slänger in en omogen kommentar.

jason:

En annan studie med en annan vinkling


Får läsa de här och återkomma. Förresten, lär dig citera. Och lär mig gärna att googla efter studier kring ÄS.

Achtung:

Handlar inte om intelligens att rationalisera, men en mer emotionell människa har helt klart högre risk än en rationell människa, ja.


Precis. Alltså är det inte som du säger att störningen gör en mindre benägen att lyssna på sin omgivning om att undervikt är ohälsosamt.