Forumet - Ätstörningar en fysisk sjukdom.

Ätstörningar en fysisk sjukdom.

270 0 10
Jag blir så trött på alla som skriver/säger att det "bara" är att börja äta och liknande.

En ätstörning klassas som en psykisk sjukdom. Psykiskt = fysiskt, eftersom psyket består av signaler i hjärnan. Depression, anorexi och ångest beror ofta på att signalsubstanserna i hjärnan inte kommer fram. Det kan vara receptorer som inte fungerar som de ska, eller allmänna hormonella problem. Hur som så är det inte så "bara" när det är det som är problemet.

Sedan finns det människor som låtsas att de har ätstörningar, eller kanske vill ha. Er är det inte något fysiskt fel på, troligen.

Tänkte bara säga detta, eftersom folk i allmänhet är väldigt okunniga om psykiska åkommor.

Spana också in:

Gifted:

och agera annorlunda kan man påverka det fysiska i hjärnan och då behandla den psykiska sjukdomen.


Hur kommer det sig is¨fall att så många människor med ätstörningar, depression och ångest bara inte kan må bra, fastän de tänker att de vill? inte kan gå och handla till exempel, för att spärrarna är för stora?
misfits:

Hur kommer det sig is¨fall att så många människor med ätstörningar, depression och ångest bara inte kan må bra, fastän de tänker att de vill?


Well, de måste tänka mer. Jag själv har varit deprimerad och gått i terapi; men jag tog aldrig psykofarmaka (trots att det var tal på det).
Så jag anser att det var en psykisk sjukdom; den gick att hela utan bandage eller mediciner.

misfits:

inte kan gå och handla till exempel, för att spärrarna är för stora?


Tja, det kanske inte finns någon bra terapiform i DAGSLÄGET. Men jag är övertygad om att medicin mest är ett hjälpmedel; man kan inte bota psykiska sjukdomar med ENBART medicin och fysisk vård.