Forumet - Ätstörningar och symptomer.

Ätstörningar och symptomer.

432 0 4
Kan man har flera ätstörningar på en och samma gång? Jag har fått veta att jag har ortorexi, överdrift till att äta och leva sunt, sam att man tränar mycket, samt att man räknar kalorier. Jag har vid flertal gånger kräks upp mat som jag har fått dåligt samvete av att jag proppat i mig, alltså bulimi, dock har jag inte velat berätta detta för någon. Jag vill gärna veta mer om vad anorexi innebär, hur de olika symptomerna skiljs åt och liknelser eller förväxlingar. Jag är inte redo att få hjälp med mina ätstörningar och vill därför helst inte ha rådgivning till hur jag ska sluta med mitt beteende, jag vill bara ha en fördjupning i vad symptomerna innebär. Tack.

Inga kommentarer

Senast ändrad 3 May 2018, 21:54 av Cyendres
Tråden har 4 svar. Sortera efter:
Det är ganska svårt att ta sig igenom något sådant själv. Om du har en ätstörning är det din hjärna som säger att du inte är redo men din kropp klarar det inte lika länge och skriker efter hjälp. Nåja anorexia är när du du inte äter över huvudtaget och vill gå ner i vikt oftast när du inte ens behöver gå ner i vikt och det kan leda till att du dör med tanke på näringsbrist. Symtomer är att du inte äter och att du känner dig trött och du förlorar muskler och du blir orkeslös du blir även väldigt underviktig. Du svälter alltså dig själv medvetet och det kan leda till värsta fall döden.
Bulimia är när man proppar i sig mat för att sedan spy upp det minst 3ggr i veckan.
Anorexia är när man är "rädd" för mat, man äter inget och man tappar mycket vikt snabbt.
Möter man inte alla kriterier för en ätstörning, eller om man möter från båda, så har man ednos (eating disorder not otherwise specified).
Sen så får vi inte glömma binge eating disorder som leder till viktökning. 

Att ha blanda ihop symptomen för ätstörningar är inte vanligt, är dock rätt vanligt (enligt min erfarenhet) att tonårstjejer med ednos tror de har anorexia

Spana också in:

Såg en väldigt bra film tror det var en dokumentär till och med om Amy Daimonds liv. Minns inte vad filmen hette men grymt bra och något lärorik. Hon hade bulimi och tävlade i konståkning samtidigt som hennes syster upptäckte att något inte stämde. Den slutade lyckligt men kunde likaväl slutat på ett helt annat sätt.