Forumet - Afa hycklare?

Afa hycklare?

2397 0 207

Spana också in:

internet:

De kollar väl tillbaka på andra "samhällsförbättrare" och hur de gått till väga för att få igenom sina idéer.


Händelser som ligger 100-250 år tillbaka i tiden då samhället såg helt annorlunda ut? Way to go grottmänniska!

internet:

De flesta har sett våld som en legitim väg att uppnå sina mål.


Men fortfarande, om AFA anser sig ha rätt att använda våld för att uppnå sina mål så har väl andra ideologier/länder/whatever det också? Det de anser är förbättrande är kanske inte förbättrande för andra.
daisy:

Finns det nån som inte tycker att Afa'are är hycklare och varför?


hycklare?!!!!!!!!! [mad][mad][mad][mad]

OF 5:

vad ska man säga ... idioter


du ja [cool]Chryseus:

De är hycklare, ja. Enligt de är det bara tillåtet att använda våld om man har "rätt" politiska åsikter.


ja, för att det är enda sättet att stoppa SD & nazisterna att komma till makten, skicka oss tillbaka till Nazityskland!!!!!!! [chocked]
LENGE LEVE AFA!!!!!!!! KROSSA NAZZARNA!!!!!!!!!!
Chryseus:

Händelser som ligger 100-250 år tillbaka i tiden då samhället såg helt annorlunda ut? Way to go grottmänniska!


Jag säger inte att jag sympatiserar med metoderna. Bara att det kanske är det "mest naturliga" tillvägagångssättet när man anser sig ha rätt trots att majoriteten inte håller med. Sedan brukar väl AntiFA legitimera sig som något majoriteten tycker men inte vågar, om jag inte har helt fel. [wink]

Chryseus:

Men fortfarande, om AFA anser sig ha rätt att använda våld för att uppnå sina mål så har väl andra ideologier/länder/whatever det också? Det de anser är förbättrande är kanske inte förbättrande för andra.


Ingenting är förbättrande för alla.

Jag kan inte försvara AntiFA för jag är inte en sympasitör, direkt.
Chryseus:

Händelser som ligger 100-250 år tillbaka i tiden då samhället såg helt annorlunda ut?


Våld uppnår ju saker även idag. Om du kunde inse hur stor påverkan våld har på dagens samhälle så skulle du inte våga säga något sånt där. Om du ser hur nazister hotar vanliga politiska ungdomsförbund och angriper politiska motståndare så skulle du inse vilket hot de är mot demokratin och också hur maktlösa polisen är inför rörelsen. AFA är ju en motreaktion på naziströrelsen, jag har funderat på att lägga upp vlogs där jag bemöter främlingsfientlighet men jag vet vad det skulle innebära - att jag skulle kartläggas, och att jag sklulle bli hotad. Det är allvarligt, eftersom det begränsar min yttrandefrihet, ett fundament i demokratin.
Chryseus:

Det förändrar ju ändå inte faktumet att de hycklar.
Var Göteborgskravallerna och kravallerna vid G8-mötena en motreaktion på naziströrelsen? [rolleyes]


Jag är inte medlem i AFA, organisationen är spårad och förjävlig, men gällande nazism gör de en vettig poäng, jag kan faktiskt tolerera deras metoder i vissa fall, reclaim the streets gör vettiga grejer, men de håller på att spåra totalt inför COP-15 och jag är ärligt talat rädd för att konsekvenserna där kommer bli minst lika farliga som de som högerextrema organisationer kan orsaka.
Anarkandi:

Om du ser hur nazister hotar vanliga politiska ungdomsförbund och angriper politiska motståndare så skulle du inse vilket hot de är mot demokratin och också hur maktlösa polisen är inför rörelsen.


Överdriv lagom.

Anarkandi:

Jag är inte medlem i AFA, organisationen är spårad och förjävlig, men gällande nazism gör de en vettig poäng, jag kan faktiskt tolerera deras metoder i vissa fall,


Kom inte och lipa sen om nationalsocialisterna brukar våld mot dig heller.
Visioner:

Överdriv lagom.


Nej, det gör jag inte. I almedalen när naziströrelsen samlades så fick alla som var på alternativa politikerveckan evakuera, trots att vi inte är politiskt extrema, och sprida ut oss och ta en tidig båt hem - pågrund av riskerna för konfrontationer, då vi inte ville ha några konfrontationer. Nazister gick omkring i området med kameror och kartlade, och det kunde ha blivit farligt. Flera medlemmar i SSU i Karlstad hade blivit aktivt hotade av nazister, till och med deras familjemedlemmar hade blivit hotade med att om de fortsatte engagera sig så skulle deras föräldrar och syskon vara i fara. Det är vidrigt.

Visioner:

Kom inte och lipa sen om nationalsocialisterna brukar våld mot dig heller.


Varför ska jag tolerera det, när jag inte gjort något mot dem? Naziströrelsen tjänar på att tysta såna som mig, ju färre människor som vågar ta ställning för invandring desto mer marginaliserade blir vi, och desto mer makt får deras politiska åsikter i samhället. Jag skulle önska att vi levde i ett icke-våldssamhälle där människor inte behövde ta till näven när deras politiska argument tröt, men där är vi verkligen inte idag. Jag själv kommer aldrig ta till såna metoder, men jag kan förstå att de behövs. Jag är inte för krig, men jag tror inte det skulle bli bättre om USA la ner hela sin militär imorgon heller.