Forumet - ”Afrikaner” pekas ut av polis

”Afrikaner” pekas ut av polis

1087 0 29
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1601268/rdquoAfrikanerrdquo-pekas-ut-av...
”Det är absolut inte den typen av information som vi ska gå ut med. Viss information bygger på vad vittnen eller målsägande har sett eller tror sig ha sett. Det kan uppfattas som fakta men det är det inte.”

Varför blir det en nyhet om något sånt? Jag tycker det är självklart att man ska beskriva gärningsmän detaljerat, varför skulle man inte kunna säga att man tror att han är afrikan eller sydamerikan?

På nyheterna dessutom så när de beskriver en gärningsman säger de alltid typ "en man i 30-års åldern" det skulle ju vara mycket lättare att identifiera mannen om de beskrev honom bättre.
HAHA absolut dummaste jag hört.

gillar hur folk vill de ska säja
"håll utkik (eller gör som du vill) efter en man (eller kvinna) ..." osv

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

skäms lite för hur jag själv beter mej, häromdagen vart det TVÅ tillfällen där jag wimpade ur. Nån pratade om en tjej i vår klass, jag visste ej vem det var så frågade hur hon såg ut.. Det finns i princip 2 tjejer i klassen. Ingen vågade säja "inte den feta bruden" [zzz]
vart är samhället på väg

Spana också in:

emilsh:

p "en man i 30-års åldern" det skulle ju vara mycket lättare att identifiera mannen om de beskrev honom bättre.


har tänkt tanken av att när någon är efterlyst så råkar jag falla in bra på beskrivningen. då skulle antagligen jag bli oskyldigt anklagad. fy fan.... kanske vill nyhetsankarna överlåta sökandet o gripandet till polisen och inte allmänheten (blir lättare fel då).

jag är glad över att det är så
Macktorsken:

Jo. Det finns svarta svenskar också. Fast du kanske inbillar dig att hela ens släktträd ska ligga inom Sverige.


Nej, svensk, afrikan etc är en etnicitet och inte en juridisk benämning. Jag blir inte kines för att jag flyttar till Kina och får kinesiskt medborgarskap. En katt som föds i ett stall blir inte en häst osv.
clickclack:

En katt som föds i ett stall blir inte en häst osv.


Typiskt rasister och säga just den frasen. [smile]

clickclack:

Jag blir inte kines för att jag flyttar till Kina och får kinesiskt medborgarskap


Nä, det påstod jag inte heller. Tex i Afrika så finns det vita som har bott där länge (länge alltså i generationer) då är man afrikan.
Macktorsken:

Typiskt rasister och säga just den frasen.


Kanske det är, men jag är inte rasist. Jag bara påpekar det uppenbara [smile]

Macktorsken:

Nä, det påstod jag inte heller. Tex i Afrika så finns det vita som har bott där länge (länge alltså i generationer) då är man afrikan.


Idag är dock afrikaner = negrar.
”Om jag bara skriver 'bil' så finns det hur många möjliga bilar som helst, men om jag skriver Volvo V70 med röd färg och takbox blir det mycket lättare. Det är samma sak med ett signalement”

Alltså.. Jag anser inte att själva ursprunget, där människan kommer ifrån ger så mycket om jag ska vara ärlig.. Bättre hade varit om de kunde beskriva gärningsmannen helt och hållet i hudfärg, ögonfärg, hårfärg osv..

Detta anses vara ganska rasistiskt om jag har förstått saken rätt.. [zzz]