Forumet - Agerar poliserna i självförsvar?

Agerar poliserna i självförsvar?

4587 0 42
Jag tycker att vi borde ha en tråd om polisernas hårda jobb och det dem möts av och ibland även polisernas brutalitet. Är det rättfärdigat, anser ni? Även om det svårt att veta då vi bor i Sverige. Men sådant förekommer ju i Sverige med. Vad anser ni? Borde man ge poliserna the benefit of the doubt?

Agerar poliserna i självförsvar

Spana också in:


Razor: Det kan vi inte göra mycket åt som svenska medborgare.
problemet är att så många i Sverige och i världen anser att poliserna gör rätt av sig sjävla, det är tankarna och strukturerna som är en del av problemet.
Razor: Så som det ser ut nu verkar man ta för lätt på dödsfall orsakade av polisen i USA.
det tråkiga är dock att många håller med poliserna och anser inte att de gör något fel eller att de borde bestraffas på samma vis som vilken person som gör fel.

Anura: det tråkiga är dock att många håller med poliserna och anser inte att de gör något fel eller att de borde bestraffas på samma vis som vilken person som gör fel.
De utsätts för mycket i deras arbete, skulle man åtala varje polis som en civilperson så skulle det inte bli mycket kvar av poliskåren. De har rätt att använda våld om de bedömer att det behövs, och de har utbildats för att kunna göra dessa bedömningar. Jag är inte tillräckligt insatt i alla dessa fall för att kunna göra en bedömning, men i den videon du länkade tycker jag att man har använt övervåld.

Razor: Jag är inte tillräckligt insatt i alla dessa fall för att kunna göra en bedömning, men i den videon du länkade tycker jag att man har använt övervåld.
Han skrek 11 gånger att han inte kunde andas, det borde ha sagt något? I ett annat klipp kan man se honom vinka mot kameran och le efter att han har blivit mördad.
Razor: De utsätts för mycket i deras arbete,
Ingen har tvingat dom att bli poliser, dom vet vad dom ger sig in när dom blir poliser förhoppningsvis. Rätt många vet vad dom går igenom och det respekterar folk dom för. Men det ger dom ändå inte rätten att bruka våld/mord hur dom vill utan att ta konsekvenserna för det, vilket i Usa är något som sällan händer.
Razor: De har rätt att använda våld om de bedömer att det behövs, och de har utbildats för att kunna göra dessa bedömningar.
Jag kan länka till fler klipp där övervåld har tillämpats och de har kommit undan med det. Våld får de använda men inte övervåld eller mord. Och de skall inte kunna undan med vad som helst.