Forumet - Aik, Dif, Bajen. Whats the big deal?

Aik, Dif, Bajen. Whats the big deal?

4787 0 36
Vincenco:

AIK = allmänna-idrotts-Klubb
Bajen = hammarby ( söder bröder glöder not * )
DIF = djurgårdens-Idrotts-Förening


Ok, varför väljer typ vissa att vara fans av Aik t.ex.. och varför hatar Aik Dif sååååå mycket?

Fagerjärn:

Representerar? Det är olika lag, helt enkelt.


Va, finns det inget mer med dem? [tard]´alla e ju galnaaaa

hahaha asså det är vad jag har fått för intryck, asså att dem repensenterar nått typ , Aik repensenterar typ norra sthlm lr nått.. aa du fattar vad jag menar?!

Spana också in:

Nintendo:

Du kanske tänker på supportrarna? De brukar ju vara lite busiga och slåss med varandra osv


Aa precis, alltså ja har fått intrycket att, vi säger att Aik repensenterar norra sthlm, Dif repensenterar södra.. o supportrarna är liksom " hahhahah norra sthlm ägeeer, aik knäääckte dif Whihoo" .. eller är det bara allmänt hat mellan lagen? (supportrarna)
Pepparkaksgubbe:

eller är det bara allmänt hat mellan lagen? (supportrarna)


Det är mycket hat mellan olika lag. Jag hade den fina turen att hamna mellan två olika gäng av fotbollshuliganer som slogs inne på centralstationen i Göteborg [smile]

Vissa supportrar är arga och vill slåss, andra älskar bara sitt lag.
Nintendo:

Det kom ju 30 kravallpoliser och körde bort dem. Jag hade turen nog att varken få poliser, huliganer eller sopor på mig. (Ja, det kastade sopor på varandra och slogs med galsflaskor och allt annat som fanns i närheten)


Oj, måste ha varit läskigt att vara där [surprised]
Haha hur kan du ha haft sån tur att inte få nått kastat på dej?
Pepparkaksgubbe:

Va, finns det inget mer med dem? ´alla e ju galnaaaa

hahaha asså det är vad jag har fått för intryck, asså att dem repensenterar nått typ , Aik repensenterar typ norra sthlm lr nått.. aa du fattar vad jag menar?!


AIK håller till i Solna och har delvis därför majoriteten av supportrarna där, och Södermalm är klassiskt "Bajen-land". Djurgården brukar förknippas med Stockholm city norr om Slussen och söder om Solna. Men egentligen har lagen fans lite överallt.
AIK: Norra Stockholm: Blackeberg, Solna, Kristineberg
Hammarby "Bajen": Södermalm, Enskede, Skarpnäck, Bandhagen, Gubbängen
Äckliga DIF: saknar geografisk förankring och lagkänsla, har mest medgångsfans. Kallas i folkmun Plast-DIF.

AIK-fans är mest råsundagfetton med finnar som bär söndervinklande kepsar. Är ofta nazister eller folk med rasistiska tendenser. Riktiga busar alltså. Björnligan skulle heja på AIK.

Hammarbys fans ses som ärliga arbetarklassen, som kämpar hårt och lever hårt. Hammarbys-fans har ett rykte om sig som Sveriges bästa, och alla älskar att spela på söderstadion

Djurgårdens "fans" är folk som tycker fotboll mest är "på skoj" och bara ser på det när djurgården vinner. De flesta av deras fans är 12-13-14 år, eller folk som låtsas vara brats men failar hårt.