Forumet - Aknen

Aknen

513 0 8
Kanke finns det andra trådar om detta. Jag orkar inte kolla.

Tills saken. Jag har fått en ny omgång tetralysal utskriven, men i soltider avråder dem en ju från att inta det. Jag vet inte vad jag ska göra mot min akne annat än att käka tetralysal, har provat precis allt utom att käka roaccutan hitills. Jag vill ha roaccutan men får det troligen inte om jag inte äter tetralysalen en gång till, teralysalen hjälpte inte mkt första gången men det kan verka andra gången man äter det påstår läkarn. Dumt att testa kanske, men finns det någon som har provat att äta tetralysal i sommartider utan att det har givit biverkningar? Jag är ingen solbadare och håller mig gärna från solens strålar så mkt jag bara kan om det krävs för att få slippa min dåliga hy!
Kasst system. Tre månader ska det ta tills man får tid hos en specialist också från dess att man skickat en remiss. Jag blir besviken på vården, mitt psyke har sjunkit ner i botten pga problemhyn som jag lidit med i ca 7 år nu. Man ska vänta och vänta på att få bättre hjälp:'( Konstigt att man kan bota många stora sjukdomar, när man inom akneområdet är så seg på att hitta riktiga lösningar trots att många lider av det osv.

Spana också in:

'tetralysal' i samband med sol rekommenderas precis som du nämnde inte, det pga att man kan få enorma utslag osv. Helt enkelt eftersom huden kan bli känsligare mot solexponering. Men när jag inte allt för länge sen talade med en läkare om detta (fick det utskrivet) så sa hon att ytterst få får problem med såna utslag av solen pga att dom äter tetralysal. Men du bör ändå va lite försiktig, ha helst lite solskydd på dig å håll tummarna för att du inte är en av dom få som får utslag!

Personligen har jag klarat mig galant med 'tetralysal' + sol! :)

och sedan tycker jag förövrigt att du ska, efter denna omgång av 'tetralysal' boka ny läkartid och tala om att du skulle vilja få roaccutan, om det fortfarande känns så då, alltså. För jag tror inte man får 'tetralysal' mer än två gånger eftersom det är ett antibiotika som kroppen blir resistent mot! Lycka till!