Forumet - Åldergräns i förhållande?

Åldergräns i förhållande?

1132 0 10
För mig är det en enorm skillnad på 17 och 29 och säg 27 och 39. Jag är "bara" 24 men jag skulle inte kunna tänka mig att vara ihop med en sjuttonåring. Det finns så mycket utveckling som måste ske hos sjuttonåringen och vi är på helt olika plan i livet. Jag kan inte se vad man kan få ut av den relationen. När jag är 29 tänker jag att jag är klar med studierna och vill börja bygga upp min karriär och kanske skaffa familj, det vore liksom helt otänkbart att vara romantiskt/sexuellt involverad med någon som inte ens får gå på krogen. 

För den sakens skull så behöver det ju inte innebära att en 17åring och en 29åring inte kan ha en bra relation, men personligen så skulle jag ifrågasätta varför tjugonioåringen inte kan hitta någon i sin egen ålder.

Spana också in:


time:
Om det är asviktigt för en då? Förvirrad jag skulle exempelvis inte vilja dejta någon som vill gifta sig senast förra veckan och ha fem barn inom loppet av tio år.
Ah sorry, var inte riktat mot dig. Ofta används "olika plan i livet" bara som ett svepande och oftast riktigt uselt skäl över varför åldersskillnad inte fungerar. Att man faktiskt vill ha olika saker ur förhållandet och kan peka på dessa skillnader är ju trots allt en fullgod anledning till varför det inte kommer funka.

Zozo1622: Kan en 17 åring vara tillsammans med en 29 åring?
Vad tycker ni är okej och inte okej?
Kanske bättre att ställa frågan om en 29-åring kan (vill) vara ihop med en 17-åring?
Kolla inom pop- och rockvärlden. Där är det många betydligt äldre artister som gift sig med tjejer som varit beydligt yngre än vad du är. Sedan om det är lämpligt är en annan fråga?
Å andra sidan när du är 27 år är han 39 och det är väl väldigt vanligt... snarare än ovanligt.