Forumet - Åldersgränsen för socialamedier

Åldersgränsen för socialamedier

1101 2 22
Ok, ingen aning om någon reda gjort en sådanhär tråd men iaf så kom ett besked igår (tror jag , ingen aning. Har ingen tidsppfatning längre) att det kommer att sättas en åldersgräns för sociala medier enligt lag (någonstans mellan 13 och 16 år enligt expressen).

http://www.expressen.se/nyheter/aldersgrans-infors-for-sociala-medier/
http://www.svd.se/nya-aldersgranser-for-sociala-medier-inom-eu

Vad tycker ni om beslutet? Bör det vara en höger åldersgrns eller ingen alls?Hur kommer beslutet påverka er? Vad tycker ni? Diskutera.

Spana också in:

De hade tänkt sätta det till 16 år, men sen så kan de under 16 få tillstånd av sina föräldrar att använda det iallafall.

Tycker det är hur dumt som helst, kommer inte ändra på nånting... Vad hade de tänkt göra om en 14 åring registrerat sig på socialamedier osv? Hur vet de att ens förälder godkänt sitt barn att använda socialamedier? 

Och vad hade de tänkt stoppa egentligen? Underåriga från att skapa falska hot? 13 åringar som ger reviews på Minecraft?
Mycket dåligt beslut. Att enkelt och smidigt intergrera med andra människor världen över genom sociala medier utgör idag en stor del av människors utveckling.. Detta är ungefär som att förbjuda barn att prata med varann och andra. Det skall inte råda en åldersgräns för det! 

ÄCKLIGT BESLUT.


Axelinaaas: Ok, ingen aning om någon reda gjort en sådanhär tråd men iaf så kom ett besked igår (tror jag , ingen aning. Har ingen tidsppfatning längre) att det kommer att sättas en åldersgräns för sociala medier enligt lag (någonstans mellan 13 och 16 år enligt expressen).

http://www.expressen.se/nyheter/aldersgrans-infors-for-sociala-medier/
http://www.svd.se/nya-aldersgranser-for-sociala-medier-inom-eu

Vad tycker ni om beslutet? Bör det vara en höger åldersgrns eller ingen alls?Hur kommer beslutet påverka er? Vad tycker ni? Diskut.

Tycker att varje sida bör sätta sin egna gräns då lagar kan skrämma bort företag. Desutom så ljuger folk redan på internet så denna lag är lika smart som att spola ner pengar I toaletten, de kommer bara förlora tid och förtroande.
Det känns ju spontant svårövervakat och lätt att förbigå men det kan finnas vissa poänger i att lagstifta om det.
13 år är kanske också en rimlig ålder, och det kan kanske hjälpa de ack så impotenta föräldrarna att tala om sociala medier på ett meningsfullt sätt med sina barn.
Kom förbi några artiklar om just detta, riktigt intressanta åsikter åt det hela. 
Svenska Dagbladet: Det finns en risk att barn inte vågar berätta för sina föräldrar om eventuella obehagligheter de råkar ut för i sociala medier, om en åldergräns införs.
Calle Sandstedt @Omni: Om åldersgränsen landar vid 16 år anser hon att det handlar om relativt vuxna individer som inte får fatta ett viktigt beslut själva.
– Man tar inte hänsyn till barns rättigheter och i det hänseendet går vi bakåt i tiden.
Tomas Medin Westman @Omni: Om det införs en åldergräns på sociala medier kan det leda till att barn inte berättar för sina föräldrar vad de utsätts för