Forumet - ålderskillnad?

ålderskillnad?

1387 0 33
Jag är en tjej på 17 år, för några månader sen träffade jag en kille på en fest. Det fanns dock ett problem, han var 8 år äldre än mig. Vi hade det verkligen trevligt i varandras sällskap och det sa klick direkt. Det enda jag tänkte på dagarna efter va han, men jag vågade inte ta kontakt. För jag visste att han hade druckit lite på festen, och kanske inte menade det han sagt. Jag tog sen mod till mig och blev vän på facebook, det tyckte jag va ett stort steg enligt mig, för han bor här i samma stad, ganska nära mig. Han godkände det och sedan började vi snacka där, och sedan på msn. Som till slut gick över till långa telefonsamtal. Vi bestämde oss för att träffas och ta en fika. Det kändes helt underbart, och vi började träffas mer och mer i smyg. Vi började prata om ålderskillnaden och han var den enda som hade svårt med den. Men vi kom överens att ge det ett försök, eftersom att vi båda tyckte om varandra. Nu har det gått några månader och det funkar alldeles utmärkt, jag kan inte tänka mig att va utan han! Så nu är frågan, vad tycker ni om åldersskillnad i ett förhållande? [smile]
Jag tror inte att killar som är jämngamla med dig tycker att du ska bli tillsammans med någon som är 8 år äldre, men du har ju redan valt att börja träffa honom för att DU ville det. Du har svaret mitt framför ögonen, du bestämmer själv.

Personligen spelar det ingen roll, du är ju trotts allt nästan 18, hade vart en annan sak om du var 15. ;)

Spana också in:

Tycker verkligen inte att ålderskillnad är ett problem! Om man tycker om någon så varför tänka "åh nej, jag kan inte vara tillsammans med honom för han är x antal år äldre" - då förstör man ju bara för sig själv. Tycker sånt där har med mognadsgrad att göra också, känner man att man kommer bättre överens med äldre killar så varför inte. Jag föredrar helt klart äldre, verkar inte passa ihop med jämnåriga eftersom en del är så jävla omogna. [tard]
Mrflp:

Personligen spelar det ingen roll, du är ju trotts allt nästan 18, hade vart en annan sak om du var 15. ;)


Jag håller med den här kloka personen [wink]

Jag tycker själv att det kan vara väldigt mycket bättre om en 17-åring blir ihop med en 25-åring än att hon blir ihop med en kille som är ett par år yngre. Men det är förstås individuellt, så som allt annat. Och det finns klart både för- och nackdelar.
Klorofyl:

Det är ju inget fel med själva ålderskillnaden, så länge killen är vettig men oftast är män som är i förhållanden med så pass yngre tjejer idioter som gör det av fel anledning och det är ofta dömt att misslyckas pga det.


om tjejen är dum i huvudet, då? det finns rätt många faktorer som du missar här.