Forumet - Ålderskillnader!

Ålderskillnader!

2101 0 92
Jag tycker/tänker då såhär att varför ska vissa människor bry sig så himla mycket om ålderskillnader när det gäller par?
Jag menar om en 14 åring skulle vara tillsammans med en 18 åring, eller 15 åring med en 20åring så finns de ju säkert massa människor som skulle anse det som fel, just pga åldern.
Men man kan ju inte döma sånt endast efter ålder?!
Man måste ju döma det efter individerna.
Nu menar jag även folk som "tittar snett" etc bara för att folk en sådan ålderskillnad i sitt förhållande

Ett par med en sådan åldersskillnaden kanske ligger på precis samma nivå när de gäller mognad, eller någorlunda lika.
Sen självklart finns de saker som att den äldsta har nåra års mer erfarenhet och sådana saker men fortfarande?
Om någon som läser denhär tråden tkr det är fel, kan ni motivera till varför ?:) bara nyfiken

Och ja.. Åldrarna 14 och 18 i ett förhållande är väl även olagligt om dom skulle göra något (vilket de förmodligen förr eller senare gör).. Men om man bortser från att de faktiskt är de..

Och denhär tråden är väl inte helt genomtänkt, finns säkert massa saker angående detta som jag inte tänkt på för tillfället eftersom jag inte tänkt igenom de jag skrivit helt nu..
Men ja.

Spana också in:

Jag orkar inte läsa igenom hela texten men jag antar att det beror på att en del människor är så svaga att de måste beblanda sig och tycka och tänka om andras liv samt lägga näsan i blöt. Åldern är bara en siffra och om man verkligen tycker om någon eller älskar någon så spelar det ingen roll om det är en stor ålderskillnad.
man är äldre ? De är ju som att säga att om en 13 åring är tsm med en 23 åring så är det samma sak som att en 23 åring är tsm med en 33 åring, de sista exemplet är oftast accepterat både av samhället och av lagen, vilket 15 och 20 kanske inte är , men 15 och 20 är ju förmodligen mer acceptabelt än en 3 åring och en 26 åring liksom.
De är bara inte samma sak, inte enligt mig iaf [no-no]
dazed_and_confused:

To some extent ja men en 14-årings mentala status är generellt sett (finns några undantag) ganska frånstötande och underutvecklad, även om man ju kan vara kåt och tillåta sig snedsteg


Nej alltså självklart kan det finnas nackdelar som att 14 åringen även inte är färdig utvecklad, inte säker i sig själv etc, vilket kan leda till en del också.. Men jag menar om båda trivs i förhållandet och mår bra i det? det kan ju vara lika "bra" som ett förhållande mellan två 17åringar.
Därför jag menar att man borde avgöra efter invdividerna och inte efter dess åldrar, även om de finns lag mot vissa åldersskillnader.
Nollan:

Men jag menar om båda trivs i förhållandet och mår bra i det? det kan ju vara lika "bra" som ett förhållande mellan två 17åringar.
Därför jag menar att man borde avgöra efter invdividerna och inte efter dess åldrar, även om de finns lag mot vissa åldersskillnader.


Ja jag håller med, men det är en högoddsare kan jag tycka, men visst. [zzz]
Budolicious:

men jag själv föredrar ju att få något intellektuellt utbyte med personer jag umgås med.


Ja jag begär inte att folk ska vilja vara tillsammans med folk som är mkt yngre.. Eller ja jag begär ingenting egentligen..
Jag menar bara det som jag skrev tidigare i tråden, de att vissa ska misstycka när det är sådana skillnader även när de gäller andra än dom själv.. Och det förstår jag mig inte helt på.
Eller ja lite förstår jag väl, klart nån måste va emot de, så mkt som folk är emot och så, finns väl egentligen inget som alla är för..
Men ändå, nej..