Forumet - Aldrig mätt

Aldrig mätt

8283 0 27
Jag har en rätt konstig grej med min kropp/mage. Det är så att jag kan inte bli mätt. Detta har pågått i kanske 4 år eller nått.
Det är alltså, jag kan äta i stort sett hur mycket som helst utan att bli mätt. Max som jag faktiskt ätit är nog fyra fulla tallrikar på en kinarestaurang samt efterrätt.

Vi kan dra ett annat exempel. Idag till lunch åt jag 11 bitar sushi, 8 st små vårrullar samt en halv stor tallrik med yakiniku. Fem minuter efter det så var jag i stort sett lika hungrig som innan.

Jag kan säga att jag testat i stort sett allt (utom gå till en doktor, sa en gång till en dok men han sa att jag skulle äta mindre), äta mer, mindre, äta med ögonbindel, äta långsamt, snabbt.

Detta är väldigt irriterande, dels för att det är jobbigt att vara hungrig hela tiden (är typ sötsugen hela tiden därför) samt att det är otroligt pinsamt att äta så mycket när man t.ex. är med tjejkompisar som knappt rör sin mat.

Någon som har någon idé som jag kan testa? Eller nån annan som kanske har samma grej?

Spana också in:

om du är sen med puberteten kan det vara det, du kanske tränar mycket osv.

Om du är överviktig kan det väl vara bra att äta lite mindre, men om du har en stabil och bra vikt så finns det inte riktigt någon anledning att äta mindre.

Gällande sötsuget så borde du lägga av med socker, det är först då det försvinner tycker jag i alla fall.
Dan_the_ironman:

om du är sen med puberteten kan det vara det, du kanske tränar mycket osv.Om du är överviktig kan det väl vara bra att äta lite mindre, men om du har en stabil och bra vikt så finns det inte riktigt någon anledning att äta mindre.Gällande sötsuget så borde du lägga av med socker, det är först då det försvinner tycker jag i alla fall.


Puberteten kom jag in i när jag var fjorton, tränar inge speciellt mycket, väger lite mycket men är inte fet eller nått.
Mjoo, det går lite fram och tillbaka med sockret, ibland kan jag vara sockerfri en månad (alltså inget godis glass etc) men blir fortf inte mätt.
Sagitta:

Hög ämnesomsättning kan även tyda på för mycket sköldkörtelhormon. För att veta om man har det måste man gå till doktorn och ta blodprov. Jag har själv gjort det, dock för för låg ämnesomsättning.


Men, om man har hög ämnesomsättning så borde jag väl vara jätte smal? Samt att jag borde fortfarande kunna bli mätt som i få mättnadskänsla, eller?
Gullregn:

Men, om man har hög ämnesomsättning så borde jag väl vara jätte smal? Samt att jag borde fortfarande kunna bli mätt som i få mättnadskänsla, eller?


Det behöver inte betyda att man gå ned i vikt. Man kan vara hungrig och äta Gå till vc och ta ett blodprov. De kommer kolla dina sköldkörtelhormoner om du beskriver dina symptom. http://www.1177.se/Uppsala-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Hypertyreos--overskott-av...
Antingen har du något fysisikt problem eller så sitter det mentalt.
Det finns en sjukdom, som jag inte minns namnet på, men min mamma har det och den här sjukdomen gör att man varken känner hunger eller att man är mätt. Hon kan äta hur mycket som helt utan att bli mätt, men när hon väl slutar äta kan hon inte känna att hon är hungrig på flera dagar. Hon måste äta under ett visst schema. Tänkte att du kanske oxå har något sånt?