Forumet - alkohol + alvedon?

alkohol + alvedon?

3358 0 11

Spana också in:

saaaaraaaah:

Har hört att det är farligt att blanda alkohol med alvedon!

men är det farligt att ta en alvedon morgonen efter fyllan?


De jag pratat med brukar ta Ipren istället, eftersom det inte innehåller paracetamol, som är anledningen till att man inte ska kombinera det med alkohol.

Är det någon speciell anledning till att du tänkt på just Alvedon? Eller skulle Ipren kunna fungera också? Isåfall röstar jag för Ipren!
saaaaraaaah:

Har hört att det är farligt att blanda alkohol med alvedon!

men är det farligt att ta en alvedon morgonen efter fyllan?


Jag har hört att den verksamma substansen i alvedon som fungerar dåligt med alkohol är borttagen och att man ska kunna äta alvedon och samtidigt kunna dricka. Jag vet inte om det är sant så för säkerhets skull kan du ju prova andra tabletter till exempel Ipren eller Ibumetin.
Paracetamol är ett väldigt giftigt ämne. Det låter inte som det är så farligt, det är ju receptfritt på apoteket. Men tillsammans med alkohol krävs inte många tabletter för att levern ska ta ordentligt med stryk. Anledningen till att paracetamol inte skall tas tillsammans med alkohol är att det krävs färre antal tabletter för att få kraftiga leverskador. Och dessa leverskador kan, om inte motgift ges i tid, bli så allvarliga att den enda möjliga behandling som finns är en levertransplantation. Ta det försiktigt med alkohol och paracetamol!