Forumet - Alkohol - hur tänker ni göra med era minderåriga tonåringar?

Alkohol - hur tänker ni göra med era minderåriga tonåringar?

12629 3 134

antilang-13_04_storpuff.JPG

Tänk er en situation där ni är föräldrar till barn i tonåren som ännu inte är myndiga, dvs mellan 13-17 år. Hur skulle ni resonera kring alkoholkonsumtion? Kan ni tänka er att bjuda barnen på alkohol? Efter en särskild ålder, t ex 16, eller aldrig förrän de är myndiga? T ex om ni samlar vänner hemma - kan ni bjuda barnen på öl, vin, cider eller kanske en shot? Om barnen frågar om ni kan köpa ut till någon fest eller liknande, kan ni tänka er att göra det?

Diskutera!

Spana också in:

Mina föräldrar har aldrig köpt ut till mig eller mina syskon. Bjudit oss har de väl inte heller gjort egentligen, men har fått smaka typ en liten klunk/doppa ett finger. Lär nog göra ungefär likadant, tror jag.

Hoppas lite att mina barn kommer vara som mig och inte vara särskilt intresserade av alkohol öht Rodnar

Insåg att jag ej skrivit nåt i tråden själv förutom att ställa frågan, så det ska jag väl göra.

Anledningen till att jag skapade tråden var för att jag såg en snubbe på FB som fyllt 17 idag på O'learys med sin farsa där de båda skålar med varsin öl. Det är ingen nyhet att den är snubben dricker, har sett honom göra det flera gånger (även shottat) med sina föräldrar. Och obs: han har PRECIS fyllt 17. Så då kände jag mig lite ilsken och ville se om det bara var jag som tyckte detta var galet eller om det fanns fler som resonerade som jag, ehehe.

Tänker precis som de flesta här att jag inte kommer att varken bjuda på eller köpa ut alkohol till mina barn. Jag tycker inte att man ska uppmuntra någon form av drogbruk, och där ingår alkohol. Mina föräldrar dricker ganska sällan, och jag har aldrig sett dem fulla. Bara lite berusade, men aldrig så att jag känt mig otrygg eller rädd. Så vill jag också göra med mina barn. Om man som förälder visar att "här är jag på en en jätterolig fest och dricker inte, eller dricker bara ett glas vin" så är det ju DET man normaliserar, än om man dricker jättemycket, shottar eller kanske t om bjuder barnen på det.


Blivande_japan:

det där tycker jag är sjukt även på fler sätt än att föräldrar uppmuntrar sina barn att dricka. det är olagligt att servera minderåriga, vilket betyder att den som sålde ölen till pappan/sonen kan bli straffad pga att skitungen dricker.
Ja, jag vet :( dock ser snubben ut som 20+ pga skägg och grejer, så fattar att de ej misstänker att han är minderårig, men ÄNDÅ! blir tokig på sånt här