Forumet - Alkohol- och tobaksvanor ÅNGEST

Alkohol- och tobaksvanor ÅNGEST

296 0 20
Jag får varje söndag ångestattacker av att jag varje vecka druckit 2-3 gånger. Det blir tolv fyllor på en månad varav mellan varannan och var tredje ger minnesluckor. Jag är aldrig hemma innan 5 på morgonen. På detta så röker jag nästan ett paket ciggaretter varje dag. I och med att jag tar studenten snart så blir det inte bättre av alla skivor.

Jag har inte tillräckligt med självdiciplin för att sluta röka och jag tycker att det är tråkigt att sitta hemma istället för att gå ut och supa med människor man tycker om.

Detta är självklart ett stort problem men jag vet inte vad jag ska göra. Någon som har befunnit sig i en liknande sits och kanske tagit sig ur den?

MVH

Spana också in:

manvetaldrig:

Detta är självklart ett stort problem men jag vet inte vad jag ska göra.


manvetaldrig:

jag tycker att det är tråkigt att sitta hemma istället för att gå ut och supa med människor man tycker om.


Vad är problemet!? Om du tycker om det, då är det inget problem.
manvetaldrig:

Jag har inte tillräckligt med självdiciplin för att sluta röka och jag tycker att det är tråkigt att sitta hemma istället för att gå ut och supa med människor man tycker om.


Detta är nyckeln. Går du ut mycket med folk som super så kommer du själv supa.

Hitta på saker med folk som inte super. Antingen universellt "vi dricker inte"-folk, eller bara saker som inte involverar alkohol. Skaffa någon att gå på bio med, utan alkohol. Testa någon hobby, sport, spel eller dylikt. Eller häng mycket på något internetforum, typ här. Jag har själv varit i riskzonen för alkoholism, och det ÄR viktigt att ta tag i det tidigt.

Ta en vit period med jämna mellanrum, bara för att kolla så att du klarar det. Du kan t.ex. bestämma dig för att var fjärde månad är helt alkoholfri; det blir en bra reality check liksom.

Och jag röker inte, så vet inte hur det är med det missbruket, men sluta köp cigg, det är nog det bästa sättet att dra ner på det. Gå inte in i affären och köp cigg.
Sluta dricka om det ger dig ångest.

Du har redan övervägt detta och kommit fram till att det inte är en bra lösning så du postar här, bara det är oroväckande.

Att din umgängeskrets dricker väldigt mycket och du känner att du inte kan träffa de utan att dricka betyder bara att du måste lära känna annat folk.

Du kommer inte lära känna folk som har andra intressen än alkohol på krogen.
Kråkslott:

Så man ska klippa-sig-och-skaffa-ett-jobb för att bli kvitt ett missbruk? Det är inte bara att "ta sig i kragen". Ge vettiga råd istället för att klanka ned på folk.


Det är ett vettigt råd. Ingen annan än han själv kan få honom att sluta gömma sig bakom flaskan.
Känner igen känslan av att behöva supa för att "vara med" polarna.
Jag är en nerd så jag pallar inte det trycket, klart jag festar men min kropp är inte gjord för att supa jämt och alltid, varje helg.

Testa att börja träna, om du ska upp och röra på dig tidigt en lördagsmorgon så super du inte dagen före.
Om dina vänner inte är kvar för att du inte dricker jämt och ständigt så är det en bra idé att skaffa nya vänner.

Jag har mina kompisar kvar, de vet att jag inte fungerar som resten av gruppen men jag har även nya kontakter som gärna promenerar osv med mig, på så vis får jag mig en skopa snack.

Alkoholen måste du dra ner på om du inte vill sluta som alkis tycker jag att det verkar som, den är värre än rökningen i mina ögon då du redan är fast i rökningen.
Alkoholmissbruk leder till mer direkta konsekvenser än rökning, trots allt.
Men det är klart att det är skitdåligt att röka också, inget sagt om den saken.

Du måste vilja sluta/dra ner med/på rökningen, du är redan fast.
Alkoholen har du fortfarande ett val med.
Bli beroende, eller göra något åt det.
Jag känner igen mig i det där att man tvunget måste dricka för att inte tappa kompisarna, men insåg för ett tag sedan att de knappast gillar mig mer om jag är ett fylledrägg. Sen började jag också få ångest och var orolig över att jag blev FÖR full, och då började jag självmant leta efter spärren, den magiska "Har jag fått tillräckligt?"-spärren. Det är väldigt vanligt att inte kunna sluta efter att man börjat men risken för att sluta upp som alkoholist är ganska stor om man inte är vaksam.

Så mitt tips är att alltså försöka känna med huvudet och hjärtat när du fått tillräckligt. [y]