Forumet - Alkohol suger.

Alkohol suger.

2750 0 27
Alkohol och sprit ligger bakom nästan alla våldtäkter och misshandel i vårt samhälle, vi skulle kunna spendera pengar på vettiga saker istället för bränna allt på sprit varje helg och vi hade vart mycket friskare utan skräpet.
Största misstaget i Sveriges historia var att inte förbjuda spriten 1922.

Var smart, bli nykterist.
Ja, det gick ju jättebra i USA: "Flera sociala problem har tillskrivits förbudstiden. En lukrativ, ofta våldsam, svart alkoholmarknad blomstrade.[8] Kraftfulla gäng idkade utpressning och korrumperade på så vis polis- och åklagarväsende.[11]Försäljningen av starksprit ökade kraftigt då det var mer lukrativt att smuggla den på grund av dess potens.[källa behövs] Kostnaden för att försöka upprätthålla förbudet var högt, och avsaknaden av skatteintäkter från alkoholen påverkade statens skattekista. Dock minskade drickandet totalt, om än inte alls i den utsträckning myndigheterna hade förväntat[12]."

Spana också in:


Jungman: alkohol suger, men man behöver inte vara nykterist för det
Visst, ett glas vin till maten eller så är väl okej.
Problemet är att vi i Sverige har en så extremt dålig alkoholkultur,  vi hinkar i oss flera liter sprit varje helg som om det vore någon sorts masspsykos. Studenter gnäller ofta över att de har ont om pengar men super ändå varje helg vilket påverkar både ekonomi, skolresultat och hälsa.

Sverige hade vart ett u-land i dag om de inte vore för de nykterhetsföreningar som sprang upp i slutet av 1800-talet.

Sommar: Sverige hade vart ett u-land i dag om de inte vore för de nykterhetsföreningar som sprang upp i slutet av 1800-talet.
Eller förändrade sociala förhållanden, nykterhetsrörelsen gillar att glorifiera sig själva och nischa ut sig till en riktigt specialiserad klubb för åsiktskontroll, man bör vara skeptisk till sådana organisationer.Sommar: Visst, ett glas vin till maten eller så är väl okej.
Man behöver inte dricka alkohol för att inte räknas som nykterist

Sommar: Studenter gnäller ofta över att de har ont om pengar men super ändå varje helg
Mm, gillar att poängtera det för dem när det sker, studenter är i allmänhet väldigt kortsiktiga kreatur

Schism: Ja, det gick ju jättebra i USA: "Flera sociala problem har tillskrivits förbudstiden. En lukrativ, ofta våldsam, svart alkoholmarknad blomstrade.[8] Kraftfulla gäng idkade utpressning och korrumperade på så vis polis- och åklagarväsende.[11]Försäljningen av starksprit ökade kraftigt då det var mer lukrativt att smuggla den på grund av dess potens.[källa behövs] Kostnaden för att försöka upprätthålla förbudet var högt, och avsaknaden av skatteintäkter från alkoholen påverkade statens skattekista. Dock minskade drickandet totalt, om än inte alls i den utsträckning myndigheterna hade förväntat[12]."
+1 Du sade vad jag tänkte säga. 

Förbud fungerar inte, legalisering av saker som kan vara ofarliga om de hanteras på rätt sätt ökar kunskapen och därmed möjligheten för rätt bruk av dem. 
Fan sant döh.
Skulle "supa" igår. Var vääldigt opepp på alkohol av någon anledning, för var relativt längesedan jag drack innan (snittar 1gång/mån nu typ). 

Kom dit, öppnade någon öl, såg den välkända dunken + div. fruktjuicer, men tänkte då på hur man brukar må dagen efter så luktade inte ens på sattyget, drack lite mer öl.

Blev en billig kväll, 6st fulbärs importerat från tyskland. Noll bakfylla idag.

Tror jag börjar bli gammal, alt. jävligt trött på hembränt och dess morgonefter-verkan. Skönt i vilket fall.