Forumet - Alkohol VS Marijuana.

Alkohol VS Marijuana.

3223 0 14
Varför dricker folk alkohol? Svaret på den frågan är väldigt enkel: -Det hjälper folk att slappna av. Problemet är att folk har svårt att kontrollera sin konsumtion. Speciellt är det här tydligt på våra breddgrader där folk tenderar att dricka starksprit. Bland alkoholforskare finns det en relativ konsensus om vid 0.55 promille är effekten på det centrala nervsystemet som högst. Då slappnar folk av som mest. Vid högre koncentrationer blir vi bara fullare och fullare och andra negativa effekter inträder på hjärnan. Alkohol är m.a.o. en otroligt stark drog.

En av fördelarna med alkohol är att det är vattenlösligt. D.v.s. att 24 timmar efter det att vi har druckit vårt sista glas alkohol så finns det inga spår kvar i kroppen. THC, den aktiva substansen i marijuana, är dock fettlösligt och bryts ner i kroppen med en halveringstid på ungefär 90 dagar. Det finns dessutom forskning som tyder på att marijuana kan leda till psykiska sjukdomar speciellt bland unga. Tittar man till statistiken så visar den däremot inte på ökande diagnoser av schizofreni även om andelen niondeklassare som uppgav att de någon gång konsumerat narkotika fördubblades under 1990-talet. Det finns också avancerad forskning som visar på godartade effekter av THC på vissa typer av lymfom och som aptithöjande medel hos AIDS-patienter och för patienter i terminala cancerfaser.

Så varför är då alkohol tillåtet medan marijuana är strängt förbjudet? Varför är opiater tillåtna som medicin medan THC inte är det? Idag är t.o.m. forskning med naturligt THC förbjudet, och de som arbetar med cannabinoidreceptorerna är hänvisade till syntetiska preparat därför att lagen säger att allt hanterande av THC är straffbart. Det här gäller även för svårt sjuka patienter. I ett ledarstick i Expressen tidigare i vintras berättade Isobel Hadley-Kamptz om en svårt MS-sjuk kvinna som hamnat i fängelse för att hon rökte marijuana. Det är helt uppåt väggarna och måste göras åt illa kvickt.

Ett japanskt pek som visar på alkoholens psykomotoriska effekter:
http://www.jstage.jst.go.jp/article/jjp/83/3/253/_pdf

En artikel i Aftonbladet som också talar om alkoholens optimala effekt:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article373308.ab

Statistisk årsbok för 2008 kapitel om Hälso och sjukvård:
http://www.scb.se/statistik/_publikationer/OV0904_2008A01_BR_21_A01BR0801.pdf

Socialstyrelsens statistikdatabas för slutenvårdsdiagnoser:
http://192.137.163.40/epcfs/FisFrameSet.asp?FHStart=ja&W=1280&H=800

Isobel Hadley-Kamptz ledare i Expressen:
http://www.expressen.se/1.1015772

Johan Simu är progressivast av alla. Han vill legalisera alla droger:
http://gronarealisten.blogg.se/1206792120_dr_rk_nnu_en_av_moral.html

Peace!
SmokeBuddah:

halveringstid på ungefär 90 dagar


Bra text, men halveringstiden för THC beror på hur ofta man röker. Om man röker en gång, är halveringstiden ungefär en vecka. Röker man inom den tiden blir den dock mycket längre... Röker man cannabis regelbundet, så antar jag att halveringstiden ligger på nåt sånt, 90 dagar, om inte mer för vanerökaren.

Spana också in:

SmokeBuddah:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article373308.ab


Haha, den där var just dagens skitsnack. Hade man skrivit så positivt om någon narkotikaklassad drog, så hade man blivit ignorerad och idiotstämplad av antiknarkrörelser, men också lite idiotstämplad från andra hållet. Alla fattar väl att alkoholen fortfarande skadar mycket vid 0.6 promille. Epic lol.
Avregistrerad:


Haha, den där var just dagens skitsnack. Hade man skrivit så positivt om någon narkotikaklassad drog, så hade man blivit ignorerad och idiotstämplad av antiknarkrörelser, men också lite idiotstämplad från andra hållet. Alla fattar väl att alkoholen fortfarande skadar mycket vid 0.6 promille. Epic lol.


Epic sign.