Forumet - All in the game. The wire-tråd. SPOILER ALERT.

All in the game. The wire-tråd. SPOILER ALERT.

1284 1 17
Jag såg först the wire någongång i november och har sen dess sett alla avsnitt runt tre gånger om. Den är the shit. Att så många karaktärer har så mycket djup är helt otroligt, sättet dem visar upp Baltimore, drogvärlden, polisen, politken samt skolan ger en en så bra bild av hur Baltimore fungerar samt hur fucked up Amerika är

Min favoritkaraktär är "Cutty", han är en fin person och sättet han behandlar sina protogéer (vet inte om det kallas det) är väldigt fint. Visst har han gjort misstag, men hans historia visar verkligen att man kan ta sig ur "the game".

Det skulle vara väldigt givande om ni som har sett serien kan berätta varför ni dras till den, om någon scen ni ofta tänker på, varför omar eller bodie eller freamon mm är er favoritkaraktär etc etc.
Åh är besatt av den serien och skulle kunna diskutera i flera timmar! Men hinner inte just nu så kan väl skriva lite kort.

Älskar Lester Freamon, han är så klok och vis att jag vill gråta. Sitter bara och myser när jag ser första säsongen och ser hur han jobbar på när de andra tror han är helt värdelös.

Mcnulty är också en favorit för han är så där härligt trasig men kämpar ändå på för det han tror på. Precis som man själv skulle vilja göra ibland istället för att sitta och tycka synd om sig själv.

Men finns många jag gillar så får återkomma! Någon jag dock aldrig riktigt förstått varför jag gillar så mycket är slim charles, det finns nåt fint med honom men kan verkligen inte komma på vad.
El Guaje:

Någon jag dock aldrig riktigt förstått varför jag gillar så mycket är slim charles


Han försöker aldrig vara något han inte är, han accepterar sin roll, han vet vad hans gränser är, han visar respekt när det ska visas, han skäller ut folk när dem ska skällas ut. Han kan ta skulden, när han vet att det var hans fel. Han är den perfekta "middle man". Jag gillar hans låga baston också!

Spana också in:

Jag har bara sett igenom den en gång så karaktärsnamn och säsonger och sådant är inget som sitter stenhårt. Jag kan berätta vad som gjorde att jag fastnade i alla fall. Framför allt är det hur verklighetstroget det mesta känns. Det finns karaktärer som man gillar från början till slut, det finns karaktärer som växer (som man inte hade kunnat ana att man skulle hysa sympati för från början) och tvärtom. När folk dör så är det bara ett PANG och sedan är de ur serien. De flesta serier lyckas göra något jättedramatiskt över det hela men i denna miljö hinner de inte göra det.
arrrtificiaL:

Vilken är din favoritsäsong?


Svår fråga. Alla är underbara på sitt sätt. Trean är en av mina favoriter. Men ska jag välja en blir det nog femman. Tycker det är intressant att följa arbetet i media. Tycker också om Mcnultys jobb med sin seriemördare. :D

Men har som sagt väldigt svårt att bara välja ut en.süpplü:

När folk dör så är det bara ett PANG och sedan är de ur serien.


Det fick mig att gråta flera gånger under serien :(
Dan_the_ironman:

Måste dock säga att mina är ettan och tvåan, men mest tvåan


Tvåan var den säsongen jag uppskattade minst, gillade grejen med the union så mycket. Ingen har nämnt fjärde säsongen, den är ju asbra, man får verkligen se hur en omar, bodie, bubbles kommer till. Fayette mafia 4-life.