Forumet - Alla barn under 18 ska få gratis medicin

Alla barn under 18 ska få gratis medicin

12688 2 54
barnlakemedel-br.jpg
Bild tagen från: dagensmedicin.se

Nu har regeringen tillsammans med Vänsterpartiet gjort upp i budgetförhandlingarna om att alla barn under 18 ska få gratis medicin från och med 1 juli 2015. 

Alla barn ska få den medicin de behöver, det ska inte styras av föräldrarnas inkomster, säger Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson (V).

Satsningen kostar 410 miljoner kronor och ska finansieras med höjda inkomstskatter för personer som tjänar över 50 000 kronor i månaden.

Vad tycker ni om denna reform? 
Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.

Spana också in:


isola:
fast du tycker ju att skatten ska höjas ännu mer för låginkomsttagare om du tycker att alla ska stå för denna kostnad då de ju redan betalar skatt som går till en massa annat
Ja, jag tycker skatten skall vara samma för alla, oavsett vem du är, sån är jag.
Ju mindre du tjänar desto mindre betalar du, ju mer du tjänar desto mer betalar du. Det är därför man använder procentsatser vettuBlink

aristoteles:
Vad du dillar om vet jag ej, förstår du inte så får du be mig förklara delen du vill ha hjälp med.
Är van vid att ta saker flera ggr för barn så vi tar detta again.

Vad jag förstår (rätta mig någon om jag har fel) så ska folk som tjänar över 50 k nu betala mer i skatt för denna höjda utgift för samhället. När du säger att du tycker att alla ska betala så tycker du ju även att skatten ska höjas för låginkomsttagare så att höginkomsttagare inte ska behöva dra hela lasset av denna summa själva, därav mitt inlägg.

aristoteles: Zymba: Dåligt för att:

Jag tycker alla skall betala, för det är något hela landet drar nytta av.


isola: Vad jag förstår (rätta mig någon om jag har fel) så ska folk som tjänar över 50 k nu betala mer i skatt för denna höjda utgift för samhället. När du säger att du tycker att alla ska betala så tycker du ju även att skatten ska höjas för låginkomsttagare så att höginkomsttagare inte ska behöva dra hela lasset av denna summa själva, därav mitt inlägg.
Ja, det är ju det jag sagt från första början? Vad är din fråga?

Jag tycker skatten skall vara samma för alla, det är ett enkelt konceptMycket glad