Aviseringar
Rensa alla

Alla bilintresserade kanske kan hjälpa mig!


Ämnesstartare

Hejsan allihop, 

jag har en fråga någon bilintresserade person som har hyfsade kunskaper inom området kanske kan hjälpa mig med!:)

Jag har nämligen tänkt skaffa epa och har en som jag har varit och tittat på o den e bra o allt... MEN lacken är inte den finaste. Den är inte super unken men fortfarande syns de att den är amatör mässigt rollad ungefär som man bara målat den i basen o sen skitit i att göra nästa lager. 

Min fråga e om de e svårt att lackera ett extra lager på? Vad ska man ha för typ av färg (klarlack etc.)? eller finns det någon annan smidig lösning man kan använda sig utav för att förbättra lacken utan att spendera för mycket pengar?

tacksam för svar:)


   
Citera

Det viktigaste när man köper ett motorfordon oavsett om det är moped, MC eller bil är enl mig att det maskinella är bra samt att karossen är i bra skick dvs INGEN rost. När det gäller just en EPA så gäller väl i princip samma regler som för bil dvs bra maskinellt alltså bra motor, låda, framvagn, bromsar osv samt att den är fri från rost. Lacken är väl den del som är MINST viktig. Är EPAn i bra skick enl nämnda saker och det enda som felar anser jag att det är ett bra objekt.

Du har väl egentligen bara två saker att välja på - behålla lacken som den är (enklast) eller slipa ner hela bilen, lägga på en ny grundlack, lägga på en ny tvåkomponentslack och en ny ytlack/klarlack (jävligt avancerat och kräver att du har helst en slipmaskin, lackbox, kompressor och färgspruta).

En mindre avancerad version är att slipa ner lacken, rolla på ny grundlack, rolla på ny tvåkomponentslack och rolla på ny ytlack/klarlack men resultatet blir dåligt!

Tänk också på att det även är ett jävla slipande mellan grundlack och tvåkomponentslack samt att lacker kostar uppåt 1000 kronor per liter!

Har du några bilder att lägga upp EPAn?


   
SvaraCitera

Tänkte tillägga... en lack jag tycker är otroligt vacker är CANDY PASSION PEARL. En EPA lackad i denna färg blir ett blickfång.  Hjärta  Hjärta  Hjärta

7fbf3666c7c24c0ca3b2a66c103c9631.jpg

14333_4f5c5b8935aa0.jpg


   
SvaraCitera
evene

Äsch en epa ska vara sunkig och ful. Tycker de snyggare med en "ful" epa än en välfixad ;D


   
SvaraCitera