Forumet - Alla människor lika mycket värda? Bullshit

Alla människor lika mycket värda? Bullshit

1055 0 14
Vet du vad det innebär att säga att alla människor är lika mycket värda? Det innebär att oavsett hur många goda gärningar du gör och oavsett hur mycket gott du gör för andra, oavsett hur mycket du hjälper människor så är du fortfarande precis en lika bra människa som Hitler. Eftersom alla människor i grunden är lika värda, så kan inte våra handlingar definiera vilka vi är och därför spelar det ingen roll om du gör bra saker, eller dåliga saker. För alla är ju lika mycket värda. Och att mata de hemlösa är precis samma sak som att begå 20 stycken våld'täckter, för alla är lika mycket värda.

Du ska inte tro att du är ett dugg annorlunda från Hitler, eller Fritzl, eller hagamannen. Är du en bra människa, är Hitler en bra människa också. Det är vad konceptet av vad lika mycket värda innebär. Jag tror inte på att alla människor är lika mycket värda, och det gör fan inte du heller.

Spana också in:


Pundarjävel: Vet du vad det innebär att säga att alla människor är lika mycket värda? Det innebär att oavsett hur många goda gärningar du gör och oavsett hur mycket gott du gör för andra, oavsett hur mycket du hjälper människor så är du fortfarande precis en lika bra människa som Hitler. Eftersom alla människor i grunden är lika värda, så kan inte våra handlingar definiera vilka vi är och därför spelar det ingen roll om du gör bra saker, eller dåliga saker. För alla är ju lika mycket värda. Och att mata de hemlösa är precis samma sak som att begå 20 stycken våld'täckter, för alla är lika mycket värda.

Du ska inte tro att du är ett dugg annorlunda från Hitler, eller Fritzl, eller hagamannen. Är du en bra människa, är Hitler en bra människa också. Det är vad konceptet av vad lika mycket värda innebär. Jag tror inte på att alla människor är lika mycket värda, och det gör fan inte du heller.
Vi tänker likadant på denna punkt. Bra skrivet också! Tumme upp
Du har missuppfattat det där med att vara lika mycket värd som människa.

Att man har ett värde som människa är en sak, att man gör gott/ont är något helt annat.

Det man gör, och inte gör, definierar vem du är.
Om du mördar någon så är du en mördare.
Om du räddar någon är du en räddare.

Ditt värde som människa minskar eller ökar inte för att du gör gott/ont, det har alltid samma värde. Men sättet som andra ser på dig med tanke på att du gör diverse saker är något helt annat.
Spelar väl ingen roll...
Jag tycker att jag är en av de snällaste men det finns folk som skulle kunna putta ned mig för ett stup för att rädda någon annan. Har väl ingenting med mitt värde att göra och om det har det - att de tkr jag är mindre värd - så handlar det bara om åsikter... Och åsikter avgör fortfarande inte mitt riktiga värde.

Du finns för att din pappa fick orgasm, precis som att Hitler fanns för att hans pappa fick orgasm.
Ett liv=ett liv. Orka diskutera vidareGalen