Forumet - Alla nykterister = Tråkmånsar

Alla nykterister = Tråkmånsar

8803 0 131
Det här är ett allmänt känt faktum bland de flesta. Som nyterist är du tråkig och har inget liv.

Sant eller falskt?

Följdfråga på det: Har människor som dricker alkohol roligare hela livet, eller har de bara en topp när de är fulla, och därefter en botten efteråt?

Är användandet av droger för att "må bättre" rimligt.

Hur har svensk alkoholkultur ens uppstått, är det för att vi var så tråkiga att vi behövde alkoholen för att komma ur våran stelhet och tristess?
Jag är nykterist, men jag kan dock inte besvara frågan. Uppfattas man som tråkig bara för att man inte går på fester?

EDIT: Ordet "nykerist" får det att låta så formellt, jag går ju inte direkt runt och predikar om att man ska sluta dricka alkohol. Det är bara så att jag inte ser någon mening i att dricka alkohol, då det jag sett av andra personer verkar vara att det ställer till mycket problem i deras liv.

Spana också in:

Vincenco:

va har du fått det härifrån?


När man är på en fest och de frågar om man vill dricka och man säger vatten ser man på dem att de tänker "gud vad han är tråkig."

nu går jag inte på fest så ofta, såvida inte det är en nykter fest, eftersom jag tycker sånt bara är drygt. [crazy]

Zirro:

Uppfattas man som tråkig bara för att man inte går på fester?


Nah, men för att man inte gör som alla andra och hivar i sig massa sprit.
Anarkandi:

Falskt (Du röstade på detta alternativ)


Är inte nykterist, men har slutat dricka alkohol. Är dock snarare av personliga hälsoskäl än av något politiskt eller moralist ställningstagande. Jag har inget emot att folk är nykterister personligen, men nykterister som ska gå runt och frälsa alla andra är idioter. Vad man gör med sin egen kropp är ens eget problem och det ska inte komma nån jävla Jesus och predika om det, man skadar ändå bara skadar sig själv och inte nån annan.
Motborgare:

ykterister som ska gå runt och frälsa alla andra är idioter.


Fast alkoholkulturen skadar ofta människor som inte dricker, så riktigt så enkelt är det inte. Sen känner jag inte några nykterister som vill frälsa människor, men jag känner folk som vill krossa alkoholkulturen och det förstår jag fullt ut.
Anarkandi:

Falskt (Du röstade på detta alternativ)


Anarkandi:

Har människor som dricker alkohol roligare hela livet, eller har de bara en topp när de är fulla, och därefter en botten efteråt?


Man får ju ett bredare upplevelsespektrum, mer överdriven lycka och mer bakfylla och ångest. Vissa tycker att livet skall vara som ljummet potatismos, andra tycker att det hör livet till att bränna tungan ibland.

Själv dricker jag allt mindre, jag får alltid fylleångest dagen efter så det känns inte lika kul att bli full längre. Men jag går ju fortfarande på fester och dricker 3 öl istället för 13, ganska säker på att jag inte uppfattas som någon tråkmåns av mina polare iaf.
Se sanningen i vitögat; de som har en mer avslappnad och tillåtande inställning till alkohol har, i vår samhällskultur, alla förutsättningar för att leva ett 'lyckligt' liv, kanske t.o.m lyckligare än absolutister (om alla andra faktorer, som påverkar, är likvärdiga).

Detta just pga samhällskulturen. Inom många grupper (sett som sociala 'insitutioner') räknas alkohol in som en självklar del av mötena, festerna osv.

Som absolutist ställer man sig automatiskt utanför sidlinjen, med en 'tråk'-stämpel i pannan till följd. Stämpeln behöver inte infektera alla delar av det sociala, men det får väl ändå anses innebära en uppförsbacke i de flesta fall.