Aviseringar
Rensa alla

Alla som gjort nationella prov i 9an i år! Läs:)


Ämnesstartare

DET KANSKE BLEV LITE LÅNGT MEN SNÄLLA LÄS OCH SVARA. Vill så gärna att min lillsyrra ska komma ikapp i livet:)

Jag har lite frågor om nationella proven i nian, så det vore bra om dom som går i 9an nu och har gjort dom DETTA ÅRET svarar.
Min lillasyster ligger ett år efter i skolan så hon fick reda på denna veckan att hon ska får göra nationella i svenska som hon har lite svårt med (matten har hon gjort och klarat godkänt i!:D)

Som jag har förstått det så är det A B och C del. Jag skulle bli JÄTTE tacksam om någon förklarade vad man ska göra på dom olika delarna så jag kan hjälpa henne att öva.
Tex A har jag förstått är ett skriftligt prov? B muntligt och C ska man skriva någonting? Vad? (Inte säkert att jag fattat rätt) Sen så fick hon en häfte som heter "Dåtid Nutid Framtid" som dom sa att hon skulle läsa igenom. VAD SKA DET ANDVÄNDAS TILL?:)

Skulle bli JÄTTE tacksam om någon svarade, det är jätte viktigt att hon fixar detta nu:)

Vill också vara tydlig med att jag inte vill veta vilka frågor som kommer på provet utan bara vad det handlar om så jag vet vad jag ska hjälpa henne att öva på!!
Och framför allt så vill jag veta vad man ka göra sen med häftet "Dåtid Nutid Framtid"


   
Citera
gulan

man kommer att få svara på frågor om texterna i häftet[wink]
sen så de andra delarna är en skrivuppgift när det finns några ämnen att välja att skriva om och den sista är att man får lyssna på fem minuters historier. diskutera dom två och två och redovisa lite hur man tänkte[smile]


   
SvaraCitera

Nationella provet är det enda som inte spelar någon roll alls för eleverna så hon behöver inte anstränga sig det minsta


   
SvaraCitera

jag nån hjälpa med frågorna för häftet dåtid nutid framtid


   
SvaraCitera