Forumet - Alldeles för påverkad av nära och kära

Alldeles för påverkad av nära och kära

150 0 28
Jag träffade en kille i veckan. Vi har länge snackat via msn/telefon. Vi tog en fika och han var jättego och så. Men hans utseende passade inte riktigt mig. Vi båda såg det nog lite som en dejt. Men efteråt funderade jag lite på det. Utseende för mig är inte det viktigaste, utan jag kör hellre på någon som är trevlig.

Men nu har mina kompisar kommit och undrat hur tusan jag ens kan umgås med killen. De har kommenterat hans utseende och så vidare. Jag tar åt mig vilket är fel och nu är jag snarare rädd för hur andra ska tycka. Många av mina tjejkompisar har populära killar. Jag är inte ute efter att ha snyggaste killen i stan och jag borde inte ta åt mig av de dom säger, men ändå gör jag det.

Mina föräldrar och släktingar frågade mig vem killen var och jag visade en bild. Det enda dom sa var "Bättre kunde du ju hitta utseendemässigt" Jag blev ledsen på grund av att jag tycker bra om killen. Men vet ändå inte riktigt hur jag ska ta mig till.

Jag lyssnar för mycket på andras åsikter så vad ska jag göra? Jag är feg för att gå strida emot, men ändå vill jag det. Hjälp..

Spana också in:

det är ju asviktigt med kompisar och så, men du kan inte låta de bestämma över ditt liv, för då kommer du aldrig att bli lycklig. Du måste lyssna till dig själv.

Testa att skriva upp dina tankar, som en dagbok, så kan du gå tillbaka att läsa, då bollar du idéer med dig själv och kommer komma till en lösning på så sätt! [y]
du kan fråga dom; så ifall jag hade varit ful, hade ni inte varit kompisar med mej då? idioti. människor är som blommar, alla tycker inte samma typ, det är inte dom ska bli tillsammans med honom lr hur? Så, dom tycker inte att han är "hollywood vacker" - men det gör du inte heller. Och spelar det ngn roll? Nej, nej nej. Kärlek visar sig genom massa olika nyanser. Kärlek är inte en sak, det är alltihop blandat och när det blandas rätt blir det rätt! ;) Gör rätt, det du känner i ditt hjärta redan nu.
soffipropp:

Jag lyssnar för mycket på andras åsikter så vad ska jag göra?


Jag hade samma problem som dig innan. Jag träffade en kille som jag tyckte om och jag tyckte faktiskt att han va snygg. Men nästan alla mina vänner sa hela tiden att han va gammal (han va 5år äldre) och att han inte va snygg. Dom sa detta ofta. Även mina föräldrar o min bror sa detta, att han inte va snygg och att han va för gammal för mig blabla. Jag va ihop me denna killen i 3år och tyckte till slut inte att han va snygg längre. Jag vet ej om detta beror på deras hjärntvätt eller att jag till slut såg sanningen?. Alla sa ju att man kunde få någon me ett bättre utseende eftersom jag själv ser bra ut enligt dom.

Egentligen ska inte ett utseende spela så stor roll tycker jag. Jag tycker inte att ens vänner och familj ska berätta för en vad dom anser är en bra kille för dig. Det är något man själv ska välja. Det enda dom ska bry sig om är att han gör dig lycklig.

Att jag gjorde slut me mitt ex berodde både på utseendet och att han var svartsjuk och konstiga värderingar. Men hade alla bara hållit käften och om man sluppit allt tjat om att han inte va snygg nog för mig så hade jag kanske inte tyckt att han blev ful.

Jag tycker att du ska säga till dom på skarpen att lägga av! Säga åt dom att sluta vara så ytliga. Det finns så många snygga killar i världen som är svin, det har jag upptäckt sen jag blev singel. Hellre någon med bra personlighet och som inte ser jättebra ut. Det är ändå honom du kanske ska dela din framtid med. Förälskelsen brukar ändå inte vara mer än i ett år. Sen är det mest viktigt hur han är som person och hur han är att leva med. Jag sa ifrån till min familj och dessa slutade till slut. Men jag visste ju innerst inne vad dom tyckte och det störde mig något enormt. Men jag hoppas att du är bättre än mig och kan strunte i deras åsikter.
Jag förstår inte varför utseendet ens ska spela roll. Om han är en bra kille och ni tycker om varandra så spelar det väl ingen roll hur han ser ut, eller hur andra tycker att han ser ut.
Dina vänner och familj har väl inget att säga till om sålänge han behandlar dig väl.
Det är jobbigt när ens närstående ska tycka och tänka en massa om ens partner, men då får du tänka på att du ju vet en massa om hono som de inte vet.
Du får väl helt enkelt säga till dem att du tycker om honom och att det är du som ska vara med honom, de behöver inte gå runt slicka honom i ansiktet.

Förstår mig inte riktigt på ytliga människor. Eller folk som ska tycka en massa om saker som inte angår dem. Blir arg.
soffipropp:

jag tycker bra om killen.


Tycker du om killen så ska du inte bry dig om vad andra säger. Min pojkvän är inte det vackraste heller, men det är insidan som räknas. Man kan inte vara tillsammans med någon bara pga. utsidan. Jag vill ju inte att min pojkvän enbart ska vilja vara med mig för att han tycker att jag är snygg. Jag vill ju att han ska ta mig för den jag är på insidan. Därför försöker jag att inte tänka på utsidan.
soffipropp:

Mina föräldrar och släktingar frågade mig vem killen var och jag visade en bild. Det enda dom sa var "Bättre kunde du ju hitta utseendemässigt"


Dålig skit det där.
Men om du trivs med honom så är det väl bara fortsätta så som ni gör? Du måste ju inte skaffa barn med honom om du inte vill. [zzz]
fan vad dåligt av dina kompisar asså, verkligen. inte har jag och mina kompisar direkt samma smak när det gäller killar, men inte skulle jag säga nånting för det, man vet ju att folk påverkas av sånt..

men du måste väl fråga dig om du själv e attraherad av honom ? för det är väl ändå nödvändigt om man ska vara i ett förhållande, det räcker ju inte bara med att han är snäll...då kan man ju hellre vara kompisar. blir ju jobbigt om du ska måste störa dej på hans utséende eller skämmas när du går med honom ute,då funkar det nog inte..
hade jag själv tyckt att en kille var snygg fast mina kompisar/föräldrar sa att han var ful så skulle jag inte bry mig,det har hänt faktiskt...jag tänker bara att de e dom som har dålig smak >_<

Da_man:

det är därför man ser många killar och en del tjejer som trots sin charm och personlighet blir dissade för nån tönt bara för personen är snyggare


jag däremot blir dissad för folk som är fulare, DET om något är frustrerande [mad]

mediakatt:

Mina föräldrar brukar håna killen min syster ligger med och göra festliga miner för att visa på hans vessellika utseende.


haha min morsa är likadan typ, snackar alltid skit om mina kompisar och killar...tycker det är dumt att föräldrarna dömer sin dotters kille pga. hans utséende...jag menar de e ju inte dom som ska knulla honom,och det viktigaste är väl att han e snäll mot deras dotter osv..