Forumet - Alliansen har nu ledningen

Alliansen har nu ledningen

3183 0 57
Enligt senaste mätningen har nu alliansen ledningen över de röd-gröna med den högsta noteringen sedan valet 2006. Moderaterna noterar även historiskt högt stöd med hela 35.5% medans sossarna ligger på bottenivå med 30.9%
Äntligen verkar folk inse vilken politik Sverige behöver och att socialdemokratin hör till det förgågna.

http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3Fstat%3D0%26ArticleID%3D20...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2694797.svd

Spana också in:

The_gunslinger:

Äntligen verkar folk inse vilken politik Sverige behöve


Ja!
Hurra för IPRED, FRA, hårdare krav på invandrare, bostadssegregering, vårdval Stockholm, skattesänkningar för de som redan har, nedskärningar i KomVux, neddragning av kommunalbidragen (nedskärningar!), hårdare krav i skolan och mer stressad tillvaro. Verkligen, och 12 % arbetslöshet, det kommer bli toppen!
Äntligen! Moderaterna visar ansvarstagande istället för som de vänsterridna sossesvinen och lovar bort miljoner till folket som de egentligen inte har råd med bara för att fiska röster.

Moderaterna tar ansvar och beslutar om saker som de vet inte är så populära bland folket. Sossejävlarna lovar massa saker som de vet att folk vill höra, men som de inte kan stå för.

Att SD är på frammarsch är bra, för dagens politiker (röda som blå) måste fatta att de inte kan forsla hit massa människor och låta dom på i misär bara för att kunna visa upp bra statistik. Det är vedervärdigt, både mot infödda svenskar och mot de som kommer hit i hopp om att få det bättre.
Anarkandi:

Hurra för IPRED, FRA, hårdare krav på invandrare, bostadssegregering, vårdval Stockholm, skattesänkningar för de som redan har


Inget fel med det.

Anarkandi:

nedskärningar i KomVux


Vad för nedskärningar?

Anarkandi:

neddragning av kommunalbidragen (nedskärningar!),


Det är ingen sänkning av de kommunala bidragen, vad snackar du om? Det kommunerna har begärt är EXTRA bidrag vilket de nu har fått nej till.

Anarkandi:

och 12 % arbetslöshet


Den hade troligtvis legat ännu högre om inte skatter och sociala avgifter hade blivit lägre som med regeringen. Dessutom ligger inte arbetslösheten på 12% i dagsläget. Det är bara en prognos.
mediakatt:

Nej, sant. Ser verkligen vilka fantastiska saker som hänt Sverige under alliansens styre.


Anarkandi:

Ja!
Hurra för IPRED, FRA, hårdare krav på invandrare, bostadssegregering, vårdval Stockholm, skattesänkningar för de som redan har, nedskärningar i KomVux, neddragning av kommunalbidragen (nedskärningar!), hårdare krav i skolan och mer stressad tillvaro. Verkligen, och 12 % arbetslöshet, det kommer bli toppen!

Anarkandi:

Ja!


Lägg till den fantastiska grejen som iaf gjorde i Stockholm också... istället för att sjukhus, vårdcentraler och kliniker får betalt för vården dom utför på patienter så får dom per vårdbesök, alltså har minst ett sjukhus slutat med cancervård för att den kostar för mycket och dom får inte ersättning för den.

Fler personer med stukade fötter och mindre plats till dom som behöver vården.
isteche:

Tar emot att säga det, men hellre en Blå allians i regeringen med fredrik muminfeldt än en en röd med Mona Muslim


De stora problemet ligger i att folk resonerar som dig, att rösta på personen... spelar ingen roll om Sahlin är sämst och Reinfeldt är bättre... hon står ändå för en mer solidarisk politik jämfört med högern.

Men personer röstar ändå blått, för dom har fått för sig att de gynnar folk. Vi har ju kapitalismens fall... igen, hela finanskrisen är pga högerbrackors politik. Mer pengar eftersom skatten sänks jovirre, men saker kostar mer då också, bra mycke mer än de man fick över... gäller förstås inte dom som har hög inkomst... men det är ju också de högern baserar sin politik på.
Jakob_E:

Öhhh? Du menar väl regleringarnas, monopolens och statlig styrnings fall?


Det var inga statliga bolag som drog igång denhär krisen utan privata. Allt tack vare den fria marknaden.

Visste du förövrigt att dagens politik låter 2 landstingsbolag konkurrera mot varandra, det ena äger ett hus, de andra hyr huset för att driva sjukhus men fastighetsbolaget tar ut för höga hyror så sjukhusbolaget skippar att hyra för att spara pengar och drar därmed in på vårdkvalitén... båda bolagen är landstinget men ändå drivs dom som privata bolag mot varandra, detta kom igång i och med borgarpackets politik. Bara ett exempel i hur vedervärdigt de börjar bli.
Issen:

Det var inga statliga bolag som drog igång denhär krisen utan privata. Allt tack vare den fria marknaden.


Så du påstår att de argerade på en fri marknad???? Bankerna är styrda av kraftigt statliga regleringar. Pröva själv att starta en bank i morgon så får du se att du inte har mycket till en fri marknad där.

Sedan så bygger ju det hela på ett valutasystem baserat på fiatvalutor och valutamonopol, var har du den fri marknaden där?

Sedan så hade du ju en president som införde en lag som faktiskt tvingade bankerna att låna ut pengar till folk som inte kunde betala tillbaka dessa, väldigt fri marknad.

Slutligen så har du en riksbank som bestämmer över räntan, oj vilken fri marknad....

Issen:

Visste du förövrigt att dagens politik låter 2 landstingsbolag konkurrera mot varandra, det ena äger ett hus, de andra hyr huset för att driva sjukhus


Att landsting äger hus och driver företag låter verkligen inte som någon fri marknad i mina öron.